Yandex Metrica

AB'den Putin'e sert çıkış: Rusya artık NATO ile savaşta

AB'den Putin'e sert çıkış: Rusya artık NATO ile savaşta

AB'den Putin'e tehdit niteliğinde açıklama geldi. Batılı müttefiklerin tank yardımlarının Putin'in öfkesini ateşlediğini öne süren bir AB yetkilisi "Rusya artık NATO ve Batı ile savaşta" dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:18

Ukrayna'dan aylardır gelen taleplerin ardından Almanya'nın Kiev'e Leopard-2 tankları göncereceğini açıklaması dünyada büyük yankı uyandırdı. Putin Batılı ülkelerin kararı hakkında henüz bir açıklama yapmamış olsa da üst düzey bir AB yetkilisi 'Rusya artık NATO ve Batı ile savaşta' ifadelerini kullandı.

Almanya'nın ardından ABD, Fransa, İngiltere ve Polonya da Ukrayna'ya destek gönderileceğini bildirmişti. Son olarak Pentagon'dan yapılan açıklamada Kiev'e teslimatın aylar süreceği bildirildi. 

Geçmişten bugüne! ABD'nin kanlı siyaseti: Suikasta uğrayan ABD başkanlarından 4'ü öldü, 5'i kurtuldu Geçmişten bugüne! ABD'nin kanlı siyaseti: Suikasta uğrayan ABD başkanlarından 4'ü... Haberi Görüntüle

'ÇATIŞMAYA DOĞRUDAN MÜDAHİL OLMA'

Kremlin'den yapılan açıklamada ABD ve Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararı 'Çatışmaya doğrudan müdahil olma' şeklinde değerlendirilmişti. Bu konuda Rusya'dan henüz bir açıklama gelmemişken Avrupa Birliği'nden üst düzey bir yetkili tank kararını 'oyun değiştiren bir adım' olarak nitelendirdi ve Putin'in öfkesinin yeniden ateşlendiğini iddia etti.

KAAN'ın rakibi KF-21 üretime giriyor! İlk uçak tarihi belli oldu ama... KAAN'ın rakibi KF-21 üretime giriyor! İlk uçak tarihi belli oldu... Haberi Görüntüle

'RUSYA NATO VE BATI'YA KARŞI SAVAŞTA'

Tokyo'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupa Dış Eylem Servisi Genel Sekreteri Stefano Sannino, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel harekat konseptinden çıktığını ve artık NATO ve Batı 'ya karşı savaşta olduğunu iddia etti. 

Avrupa Dış Eylem Servisi Genel Sekreteri Stefano Sannino

Rusya'nın sivil ve askeri hedef ayrımı gözetmeden büyük saldırılar düzenleyeceğini ve Batı'ya misilleme yapacağını iddia eden Sannino, şu şekilde konuştu:

Bu durumun Rusya'nın savaşı farklı bir aşamaya taşıma biçiminin yalnızca bir evrimi olduğunu düşünüyorum.

Sannino'nun açıklamaları Batı basınında büyük yankı uyandırırken 'Rusya artık NATO ile savaşta' ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading