Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'den Ukrayna'ya ek askeri yardım: Gönderilecekler arasında HIMARS sistemi Javelin füzeleri de var

ABD'den Ukrayna'ya ek askeri yardım: Gönderilecekler arasında HIMARS sistemi Javelin füzeleri de var

ABD'den Ukrayna'ya yeni bir askeri yardım daha yapılıyor. 275 milyon dolar değerindeki ilave askeri yardım paketinde Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) füzeleri, 155 milimetre ve 105 milimetre topçu mermileri, güdümlü füzeler, Javelin füzeleri ile diğer silah ve mühimmatlar yer alacak.

Dünya

25.05.2024, 00:26

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada Ukrayna'ya ek askeri yardımın da onaylandığı belirtildi. Bu yardım kısa bir süre önce onaylanan 61 milyar dolarlık savunma desteğinden sonra 5. ilave askeri yardım olarak dikkatleri çekiyor. 

İsrail basını son dakika geçti: Gazze'ye komşu İsrail kentleri füzelerle vuruldu İsrail basını son dakika geçti: Gazze'ye komşu İsrail kentleri füzelerle... Haberi Görüntüle

HIMARS SİSTEMİ DE VAR

Ek askeri yardımda Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) füzeleri, 155 milimetre ve 105 milimetre topçu mermileri, güdümlü füzeler, Javelin füzeleri ile diğer silah ve mühimmatlar yer alıyor. Ukrayna'ya askeri yardımların devam edeceğinin altını çizen Pentagon, Rusya'nın Kharkiv'e yaptığı son saldırıları püskürtmesi konusunda Ukrayna ordusuna önemli bir destek sağlayacağını da kaydetti. ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşık 6 ay süren Ukrayna'ya yeni askeri destek çalışmalarının ardından 24 Nisan'da Ukrayna'ya 61 ve İsrail'e 26 milyar dolarlık askeri destek öngören paketi imzalamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, her fırsatta Rusya'ya karşı özellikle hava savunma sistemlerinin gerekliliğine vurgu yapıyor. Geçtiğimiz günlerde başkent Kiev'e gelen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüşen Zelenski, Alman bakana ülkesinin öncelikli savunma ihtiyaçları hakkında ayrıntılı bilgi vermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading