Yandex Metrica

ABD'den oğul Netanyahu'ya cevap: Açık bir şekilde yanlış!

ABD'den oğul Netanyahu'ya cevap: Açık bir şekilde yanlış!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu’nun İsrail'deki olayların ABD tarafından fonlandığı iddialarını reddetti. Patel, oğul Netanyahu'nun açık bir şekilde yanlış ifadeler kullandığını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Patel, günlük basın toplantısında İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu’nun sosyal medya hesabından bir makaleyi paylaşarak, "İsrail'deki protestoların arkasında ABD Dışişleri Bakanlığı var. Amaçları Netanyahu'yu devirmek ve İranlılarla anlaşma yapmak." açıklamasına cevap verdi.

Yahudiler ABD Kongresi'ni bastı: 'Özgür Filistin' sloganları attılar, Netanyahu'yu protesto ettiler Yahudiler ABD Kongresi'ni bastı: 'Özgür Filistin' sloganları attılar, Netanyahu'yu protesto... Haberi Görüntüle

SUÇLAMALAR YANLIŞ

Vedant Patel, yaptığı açıklamada “Bu suçlamalar tamamen ve açık bir şekilde yanlış. Nitelikli Yönetim Hareketi (Movement of Quality Government) bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur ve önceki yönetim tarafından başlatılan bir program kapsamında Dışişleri Bakanlığından oldukça mütevazi bir fon almıştır ve en son aldığı fon İsrail seçimlerinden çok önce Eylül 2020’de verilmiş. Bu yardım Kudüs’teki okulların eğitim programlarına destek vermek üzere sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Sözcü, ayrıca İsrail'de ülke çapında kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesinin ertelenmesini "memnuniyetle" karşıladıklarını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading