Yandex Metrica

ABD'den Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili yeni açıklama: 'Bu saldırıyı önlemeye çalıştık'

ABD'den Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili yeni açıklama: 'Bu saldırıyı önlemeye çalıştık'

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Moskova'da 22 Mart akşamı düzenlenen terör saldırısından önce Rusya'ya yazılı olarak uyarı notu gönderildiği bildirildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, "Açıkçası ABD, bu saldırıyı önlemeye çalışmıştır ve bunu Kremlin biliyor. 22 Mart'taki saldırıdan önce ABD yönetimi, Rus yetkililere, Moskova'daki toplu etkinlik ve konserlere yönelik terör tehdidine ilişkin açık ve detaylı bilgi iletmiştir." dedi.

Dünya

12.04.2024, 12:27

Beyaz Saray Ulusal Güvenlil İletişim Danışmanı John Kirby, basın mesuplarının sorularını cevapladı.  22 Mart'ta Moskova'da düzenlenen terör saldırısıyla ABD'nin ilişkilendirilmesinin Rus yönetiminin olayı çarpıtma yöntemi olduğunu savunan Kirby, ABD'nin 7 Mart'ta söz konusu terör tehdidine ilişkin "yazılı" güvenlik uyarı notunu ilettiğini aktardı. Kirby, gönderilen bilgi notunun saatini Moskova saati 11.15 olarak verdi. Bir gün sonra ise bölgede yaşayan ABD vatandaşlarına güvenlik uyarısı yaptıklarını vurgulayan Beyaz Saray yetkilisi, bu tür uyarıları daha önce de yaptıklarını belirtti. 

Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden gelen askeri yardımları yaptı' Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden... Haberi Görüntüle

CROCUS CITY HALL KOSER SALONUNDAKİ TERÖR SALDIRISI

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonunda 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.

Terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı son olarak 143 olarak güncellenmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirmişti. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, salondaki çalışmaların sonlandırıldığını dün açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading