ABD'den flaş F-16 açıklaması! Biden satışı destekliyor!

ABD'den flaş F-16 açıklaması! Biden satışı destekliyor!

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Biden'ın Türkiye'nin F-16 talebini desteklediğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:30

Türkiye ile ABD arasında soün dönemde yeniden ivme kazanan iliştkiler meyvesini vermeye başladı. Özellikle Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşında tutunduğu uzlaşmacı tavır ABD'den takdir görürken, Beyaz Saray'dan iki ülke arasında uzun süredir gerilim konusu olan F-16 savaş uçakları hakkında çarpıcı bir açıklamla geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Türkiye'ye F-16 satışı konusunu birkaç aydır görüştüklerini ve ABD Başkanı Joe Biden'ın bu talebi desteklediğini bildirdi.

NASA kritik sorunlara çözüm bulanlara ödül vereceğini açıkladı! Rakımı duyanlar şoke oldu! Son tarih açıklandı… NASA kritik sorunlara çözüm bulanlara ödül vereceğini açıkladı! Rakımı duyanlar... Haberi Görüntüle

BIDEN ELEŞTİRİ ALMIŞTI

Jean-Pierre, düzenlediği günlük basın toplantısında, bir grup Demokrat Kongre üyesinin Biden'ın Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Madrid'de yaptığı görüşme sonrası F-16 satışı konusundaki olumlu açıklamalarını eleştirmesini değerlendirdi. F-16 konusundaki görüşmelerin bir süredir gündemde olduğuna işaret eden Jean-Pierre, "F-16 konusunda biz gayet netiz. Bu konuda birkaç aydır görüşüyoruz. Biden, bu talebi gerçekten destekliyor. Bunun dışında yeni bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den Sırbistan'a dron fabrikası! Yunan basını böyle duyurdu: Türkler çıldırdı! Türkiye'den Sırbistan'a dron fabrikası! Yunan basını böyle duyurdu: Türkler çıldırdı! Haberi Görüntüle

BİDEN'IN F-16 AÇIKLAMALARI

Madrid'deki NATO Liderler Zirvesinde Başkan Erdoğan ile bir araya gelen Biden, 30 Haziran'daki basın toplantısındaTürkiye'ye F-16 savaş uçaklarını satmaları gerektiğini, bunun için ABD Kongresinden onay alabileceklerini söylemişti. Erdoğan ile aralık ayında yaptığı görüşmeye atfen konuşan Biden,"Kendisine söylediğim aralık ayında söylediğimle aynı. F-16 uçaklarını Türkiye'ye satmalıyız ve aynı zamanda uçakları modernize etmeliyiz. Bunu yapmamak çıkarımıza değil. Bunu yapabilmek için ihtiyacım olan şey Kongre onayı. Bu onayı alacağımızı düşünüyorum" demişti. Bugün ise ABD Temsilciler Meclisindeki bir grup Senatör, Biden'a gönderdikleri mektupta bu desteği sert sözlerle eleştirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading