Yandex Metrica

ABD'deki Kongre baskını davasında Oath Keepers liderine rekor ceza!

ABD'deki Kongre baskını davasında Oath Keepers liderine rekor ceza!

ABD Kongresine 6 Ocak 2021'de yapılan saldırıda yer alan "Oath Keepers" adlı grubun lideri Stewart Rhodes'in cezası belli oldu. Rhodes, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya

23.01.2024, 22:21

Karar duruşması başkent Washington'da görüldü.

Zürafa Adası Türkiye'nin mi sorusuna emekli paşa Lozan maddeleriyle cevap verdi: En ufak bir şüphe yok! Zürafa Adası Türkiye'nin mi sorusuna emekli paşa Lozan maddeleriyle cevap... Haberi Görüntüle

"KONGRE BİNASINDA ŞİDDET İÇİN İÇİN BULUNMADIM"

Duruşmada "Bu ülkenin inanılmaz derecede bölünmüş olduğuna inanıyorum." diyen Stewart Rhodes, Oath Keepers grubunun Proud Boys gibi grupların aksine, 6 Ocak 2021 günü Kongre binasında şiddet için bulunmadığını öne sürdü.

Fakat bu sözler Columbia Bölge Mahkemesi Yargıcı Amit Mehta'nın Kongre binasına düzenlenen saldırıyla ilgili kışkırtıcı komplo ve diğer suçlardan 18 yıl hapis cezası vermesine engel olamadı.

Kan donduran olay! Annesinin cesedini 5 yıl boyunca evinde saklamış! Kan donduran olay! Annesinin cesedini 5 yıl boyunca evinde saklamış! Haberi Görüntüle

ÖNCE AZAR İŞİTTİ

Yargıç Mehta, cezayı anons etmeden önce Rhodes'i azarladı. Mehta, Rhodes'e yönelik olarak onun "bu ülke ve demokrasisi için devam eden bir tehdit ve tehlike" olduğunu söyledi.

Aşırı sağcı grubun lideri Rhodes, 6 Ocak davalarında en uzun süreli cezayı alan ve ilk kez terörizm kapsamında cezası artırılan sanık oldu.

Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill baskını artık garanti! SWIFT yerine CIPS geliyor Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill... Haberi Görüntüle

25 YIL İSTENMİŞTİ

Savcılar, 58 yaşındaki Rhodes için, 25 yıl hapis istemiş ve sanığın suçlarının federal terörle mücadele yasaları uyarınca daha uzun süreli hapis cezası almayı hak ettiğini savunmuştu.

4 Ekim 2022'de, Oath Keepers üyeleri hakkında, Kongre baskınında "isyana teşvik eden komplo kurmak" suçlamasıyla yargı süreci başlatılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading