Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'de Müslüman kongresi: 30 bin Müslüman katılıyor

ABD'de Müslüman kongresi: 30 bin Müslüman katılıyor

Kuzey Amerika İslam Camiasının (ICNA) öncülüğünde, Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ile düzenlenen ICNA-MAS yıllık kongresi, "Sarsılmaz İnanç: Allah’ın iradesine güvenmek" ana temasıyla başladı. Bu yıl 49. kez düzenlenen kongreye çeşitli eyaletlerden yaklaşık 30 bin Müslüman katılıyor.

Dünya

25.05.2024, 23:50

ABD'de 30 bine yakın Müslüman ülkenin en büyük Müslüman çatı kuruluşlarından Kuzey Amerika İslam Camiasının (ICNA) öncülüğünde, Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ile düzenlenen ICNA-MAS yıllık kongresi vesilesiyle bir araya geliyor. Baltimore Fuar Merkezi’nde bu yıl 49'uncusu gerçekleştirilen kongre, "Sarsılmaz İnanç: Allah’ın iradesine güvenmek" ana temasıyla düzenleniyor. Kongreye tanınmış akademisyen ve ilim insanları çeşitli konularda konferans verirken, aileler, çocuklar, kadınlar ve farklı yaş grupları için de çalıştay ve etkinlikler yapılıyor. Hediye stantlarında bazı Türk kuruluşları da yer alıyor.

İHA'lar bir bir avlamıştı: Abrams'ı çelik kafese koyacaklar İHA'lar bir bir avlamıştı: Abrams'ı çelik kafese koyacaklar Haberi Görüntüle

"GAZZE'DE SÜREN TRAJEDİ HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA HİSSEDİLİYOR"

Açıklamalarda bulunan ICNA Başkanı Mohsin Ansari, yoğun katılımın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek "Bu yılki ‘Sarsılmaz inanç: Allah’ın iradesine güvenme’ temasıyla özellikle gurur duyuyoruz. Gazze'de süren trajedinin küresel bilinç üzerindeki ağırlığı her zamankinden daha fazla hissedilirken adalet arayışında ısrar eden biz imanlıların da inançlarında kararlı durmaları bir zorunluluktur." ifadelerini kullandı. Kongre 27 Mayıs'a kadar devam edecek.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading