Yandex Metrica

ABD Senatosu'ndan Netanyahu'ya şok: 'Talebi reddedildi'

ABD Senatosu'ndan Netanyahu'ya şok: 'Talebi reddedildi'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Demokrat senatörlerin bir oturumuna video konferans yoluyla hitap etme talebi ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer tarafından reddedildi. Schumer'in bu talebi "İsrail konusu parti meselesi haline geliyor" diyerek reddettiği bildirildi.

Dünya

27.03.2024, 20:37

ABD basınına göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhuriyetçi senatörlerin toplantısına video konferans yoluyla bağlanarak Gazze konusununda değerlendirmelerde bulundu. Netanyahu, aynı şeyi Demokrat senatörlerin toplantısında da yapmak isteyince hiç beklemediği bir "defans"la karşılaştı. Netanyahu'nun bu talebine olumsuz cevap veren Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, "İsrail konusunun iki partinin ortak konusu olması ve tek bir partinin meselesi haline getirilmemesi" gerektiğini ifade etti.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

"PARTİ MESELESİ HALİNE GELMEMELİ"

Schumer'in basın sözcüsü Axios haber sitesine açıklamada bulunarak Netanyahu'nun Cumhuriyetçilerin toplantısına ayrıca bağlanıp hitapta bulunmasını eleştirdive bu tür hassa konuların parti meselesi haline getirilmesinin doğru olmadığını söyledi. 

Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak gibiydi! Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak... Haberi Görüntüle

CUMHURİYETÇİ BAŞKANDAN NETANYAHU'YA YEŞİL IŞIK

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson ise İsrail Başbakanı Netanyahu'yu yakın zaman içinde Kongre'ye hitap etmesi için davet edebileceğini açıkladı. 

Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte böyle gördü: Siyasi sembolizm Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte... Haberi Görüntüle

SCHUMER NETANYAHU'YU ELEŞTİRMİŞTİ

ABD'de en yüksek resmi makama seçilmiş Yahudi olarak nitelendirilen Schumer, geçen hafta yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun 7 Ekim 2023'ten sonraki süreci kötü yönettiğini vurgulamıştı. Schumer, "Başbakan Netanyahu, kendi siyasi kurutuluşunu İsrail'in çıkarlarının önüne koyarak yolunu kaybetti. Kendisini, Ben-Gvir ve Smotrich gibi aşırı sağcılarla bir koalisyona soktu ve bunun sonucu olarak Gazze'deki sivil kaybını tolere etmeye fazla meyilli oldu. Bu durum dünya genelinde İsrail'e desteği tarihin en düşük seviyesine itiyor. Bu kritik dönemeçte yeni seçimlerin, İsrail'in geleceğiyle ilgili sağlıklı ve açık bir karar verme süreci için tek yol olduğuna inanıyorum." demişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading