Yandex Metrica

ABD Kongresi, Yunan Başbakan Miçotakis'i ayakta alkışladı: F-35 filosu verecekler

ABD Kongresi, Yunan Başbakan Miçotakis'i ayakta alkışladı: F-35 filosu verecekler

Son dakika... Yunan topraklarını Amerikan askerleriyle baştanbaşa garnizona çeviren Washington yönetimi, Başbakan Kiryakos Miçotakis'i büyük bir özenle ağırladı. Joe Biden'ın kabul ettiği Miçotakis, F-35 sözü aldı. Sonra ABD Kongresi'nde bir konuşma yaptı ve ayakta alkışlandı.

Dünya

23.01.2024, 19:16

Senatör olduğu yıllarda ve tüm kariyeri süresince Yunanistan ideallerine hizmetlerinden ötürü 'Bidenapoulos' lakabı takılan, üstelik kendisini de 'sıkı bir Yunan hayranı' olarak niteleyen ABD Başkanı Joe Biden, Atina'dan önemli bir konuğu ağırlıyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i Oval Ofis'te ağırlayan Biden, sonrasında konuğu onuruna resepsiyon verdi, iki ülke arasındaki sarsılmaz bağlara vurgu yaptı. 

Biden ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Miçotakis, ABD'den 'bir filo F-35 savaş uçağı alma sürecini' başlatacaklarını söyledi. Washington ile Atina arasında savunma sanayii alanındaki sıkı işbirliğinin bundan sonraki süreçte devam edeceğini kaydeden Yunan Başbakan, "Bir F-35 uçağı filosu edinme sürecine başlayacağız. Ve bu fantastik uçağı, bu 10 yılın sonundan önce Yunan Hava Kuvvetlerinin gücüne katabilmeyi umuyoruz. Aynı zamanda Lockheed Martin, Hellenic Aerospace Industry’e (HAI) yatırım yapmakla ilgilendiğini de resmen beyan etti" dedi. 

Atina'nın Washington'a talep mektubu göndermesi, onay işlemleri ve üretim sürecinin ardından uçakların 2028'den önce Yunanistan'a teslim edilmesi bekleniyor. Bir filo savaş uçağı almaya niyetlenen Atina'ya 18 ilâ 24 tane arasında F-35 verileceği konuşuluyor. ABD Kongresi'nde Türkiye düşmanlığıyla bilinen senatör Bob Menendez, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, Amerikan ordusunun el koyduğu Türkiye'ye ait F-35'lerin Yunanistan'a verilmesi teklifinde bulunmuştu. Atina ile Washington arasındaki F-35 anlaşmasının 3,5 milyar doları bulması bekleniyor. 

Yunan topraklarını kuzeyden güneye garnizona çeviren Washington yönetimi, Miçotakis'i büyük bir ihtimamla ağırladı. Joe Biden'la görüşmesinin ardından ABD Kongresi'nde bir konuşma yapan Miçotakis, Temsilciler Meclisi üyeleri ve senatörlerce sık sık ayakta alkışlandı. Oturuma ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de katıldı. 

Zelenski duyurdu! Çin'den dikkat çeken Rusya kararı Zelenski duyurdu! Çin'den dikkat çeken Rusya kararı Haberi Görüntüle

ABD KONGRESİ'NDE MİÇOTAKİS RÜZGARI

 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading