Yandex Metrica

ABD, Japonya ve G.Kore'den, Kuzey Kore'ye 'net mesaj'

ABD, Japonya ve G.Kore'den, Kuzey Kore'ye 'net mesaj'

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy R. Sherman, Japon ve Güney Koreli mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmenin Kuzey Kore'ye net bir mesaj içerdiğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 17:41

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy R. Sherman, bugün yayımladığı yazılı basın açıklamasında, Güney Kore ve Japonya ile birlikte Kuzey Kore’ye birlik halinde oldukları mesajı gönderdiklerini bildirdi.

Sherman, bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Japonya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mori Takeo ve Güney Kore Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Choi Jong Kun ile bugün Japonya’nın başkenti Tokyo’da bir araya geldiğini duyurdu.

Açıklamasında, taraflar arasındaki görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirten Sherman, görüşmede Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze programının yanı sıra, iklim değişikliği, Pandemi ile mücadele ve Pandemi sonrası ekonomik toparlanma gibi konuların ele alındığını aktardı.

Sherman, yapılan görüşmede Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan tamamen arındırılması çalışmaları ve Kuzey Kore’nin balistik füze programının oluşturduğu tehdit konusunda tarafların tam koordinasyon halinde olduğunun altını çizdi.

Japon Denizi’ndeki seyr-ü sefer ve uçuş güvenliğinin büyük önem taşıdığını vurgulan Sherman, açıklamasında, “ABD, Güney Kore ve Japonya arasındaki bu güçlü koordinasyonun Kuzey Kore’ye net bir mesaj gönderdiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sherman, ayrıca, Myanmar’daki askeri darbeyi reddettiklerini ve demokrasiye dönüşü desteklediklerini sözlerine ekledi. 

ABD ve Kuzey Kore, eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik füze programından vazgeçmesi için müzakere süreci başlatmıştı.

Bu kapsamda, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un ile Güney Kore Moon Jae İn, Nisan 2018'de iki ülke arasındaki tampon bölgede bulunan Panmunjom köyünde buluşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading