Yandex Metrica

ABD-İran hattında tehlikeli restleşme! 'Derhal karşılık verilecek'

ABD-İran hattında tehlikeli restleşme! 'Derhal karşılık verilecek'

Suriye'deki ABD üslerine yapılan insansız hava araçlı (İHA) saldırının ardından gerilim tırmandı. ABD ordusu, İran destekli gruplara yönelik operasyon düzenlerken Tahran yönetiminden gerilimi arttıracak açıklama geldi.

Dünya

23.01.2024, 20:37

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde yer alan ABD üslerine yönelik geçtiğimiz perşembe günü düzenlenen saldırı ile gerilim yeniden yükseldi. İran'a ait bir kamikaze İHA'nın terör örgütü DEAŞ ile mücadele koalisyonuna ait tesise gerçekleştirdiği saldırıda 1 ABD'li sözleşmeli personelin öldüğü açıklanmıştı. Saldırıda 1'i sözleşmeli personel olmak üzere 5 ABD askerinin yaralandığı bildirilmişti.

Yunanistan'ın Türk hazımsızlığı: Batı Trakya'da dört ilkokulu daha kapatacak Yunanistan'ın Türk hazımsızlığı: Batı Trakya'da dört ilkokulu daha kapatacak Haberi Görüntüle

ABD'DEN İRAN DESTEKLİ GRUPLARA HAVA SALDIRISI

ABD Başkanı Biden'ın operasyon yetkisi vermesinin ardından ABD ordusu Suriye'deki İran destekli gruplara yönelik hava harekatı düzenledi. Saldırıda çok sayıda İran destekli hedef imha edilirken Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 19 kişinin saldırıda öldüğünü duyurdu. 

İsrail'in Ramat David hava üssü ifşa oldu: Hizbullah İHA ile üsse sızdı! İsrail'in Ramat David hava üssü ifşa oldu: Hizbullah İHA ile... Haberi Görüntüle

"HERHANGİ BİR BAHANEYE KARŞILIK VERECEĞİZ"

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi, saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada ABD güçlerinin Suriye'deki varlığının yasa dışı olduğunu belirterek, "İran, terörle başa çıkmak ve Suriye'de istikrarlı bir güvenlik oluşturmak için çok uğraştı ve bu ülkenin istikrarını tehlikeye atan her türlü eyleme karşı çıkacaktır. Suriye'de DEAŞ ve terörle mücadele amacıyla bu ülkenin hükümetinin talebiyle kurulan üslere saldırmak için herhangi bir bahaneye derhal karşılık verilecektir." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading