Yandex Metrica

ABD duyurdu! Rusya ile kritik görüşme

ABD duyurdu! Rusya ile kritik görüşme

Dünya

23.01.2024, 19:36

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya Dışişleri Lavrov ile bir telefon görüşmesi yapacak. Görüşmede sırasında gözaltına alınan Amerikan vatandaşları konusunun da ele alınması bekleniyor.

Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı gündemde! Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı... Haberi Görüntüle

SAVAŞIN BAŞLAMASINDAN BU YANA İLK GÖRÜŞME OLACAK 

Önümüzdeki günlerde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bir dizi görüşme gerçekleştirecek. Telefon ile yapılacak olan görüşme ile ilgili Blinken çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında "Önümüzdeki günlerde, savaşın başlamasından bu yana ilk kez Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmeyi bekliyorum" dedi.

Blinken, görüşme sırasında gözaltına alınan Amerikan vatandaşları konusunu gündeme getirmeyi planladığını da ifade etti.

ABD’nin Griner ve Whelan’ı ABD’ye geri getirmek için ABD’de 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Rus silah kaçakçısı Viktor Bout'u takas etmeyi teklif ettiği öne sürüldü. Whelan, 2018'den bu yana casusluk iddiasıyla, Griner ise geçtiğimiz şubat ayından bu yana uyuşturucu bulundurmaktan Rusya’da hapiste tutuluyor.

Blinken, Lavrov'la yapacağı telefon görüşmesinde Ukrayna konusunda pazarlık yapmayacağını vurgulayarak, Ukrayna tarafı olmadan Rus tarafı ile Ukrayna'yı tartışmayacaklarını yineledi.

Söz konusu görüşme, iki bakan arasında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başlamasından bu yana ilk görüşme olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading