Yandex Metrica

ABD Doğu Avrupa'yı üssü haline mi getirecek? Polonya 'Bizim ülkemize yerleşin' teklifinde bulundu

ABD Doğu Avrupa'yı üssü haline mi getirecek? Polonya 'Bizim ülkemize yerleşin' teklifinde bulundu

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Varşova'nın ABD liderliğinde olan NATO bloğunun piyade birimlerini barındıracak kalıcı askeri tesisler inşa etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 19:17

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rus saldırılarına karşı Doğu Avrupa'da daha fazla NATO askeri yığınağı olması gerektiğini bildirdi. 

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs vurgusu AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs... Haberi Görüntüle

ABD'YE KALICI OLUN TEKLİFİ

Morawiecki yaptığı açıklamada, "NATO'nun doğu kanadındaki ülkelerde kalıcı müttefik üsleri inşa edilmelidir. Polonya, hafif piyade birimlerinin kalıcı olarak konuşlandırılması için sağlanacak bu tür üsleri inşa etmeye hazır" sözlerini kaydetti. 

Rusya'yı caydırmanın tek yolunun askeri yığınak olduğuna dikkat çeken Morawiecki, Ukrayna'ya da askeri yardımını artırılması gerektiğini bildirdi. 

Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya nükleer silah yerleştirmek istiyorsunuz' Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya... Haberi Görüntüle

'UKRAYNA'YA ASKERİ DESTEĞİ ARTIRALIM'

Diğer yandan Varşova yönetimi devam eden savaş sürecinde Ukrayna'ya en fazla askeri yardım yapan ülkeler arasında yer alırken, Ukrayna'ya SSCB'den kalma tank ve askeri donanımlar göndermeyi ihmal etmedi. 

Morawiecki söz konusu açıklamasında, "Rusya ancak bizim birlik ve askeri yeteneklerimiz ve sert yaptırımlarımızla caydırılabilir; Putin'le telefon görüşmeleri ve konuşmalarla değil, Ukrayna'ya askeri yardımla ve NATO'nun doğu kanadını güçlendirerek" ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading