Esasında her şey 2022 yılının nisan ayında başladı. Yani iki sene önce... 3 Nisan 2022'de Pakistan muhalefeti oy çoğunluğunu sağlayacaklarını düşünerek dönemin Başbakanı İmran Han'ı iktidardan uzaklaştırmak için Meclis2e gensoru önergesi sundu. Buna Meclis Başkanı Kasım Suri karşı çıktı ve gensoru girişimini engelledi. İmran Han ise muhalefetin yabancı güçlerle ve özellikle ABD'yle işbirliği içinde olduğunu savunarak bu girişim için ABD'yi işaret etmişti. Han, daha sonra parlamentonun feshedildiğini ve üç ay içinde erken seçime gidileceğini duyurdu. Muhalefet bu kararı Yüksek Mahkeme'ye taşıdı ve mahkemenin kararı beklenmeye başladı. Pakistan Yüksek Mahkemesi, muhalefetin başvurusunu olumlu değerlendirdi ve gensoru oylamasının yapılmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca İmran Han'ın parlamentoyu feshetme kararının da geçersiz olduğunu bildirdi. İmran Han, koalisyon ortaklarının kendisini terk etmesiyle güvenoylamasını kaybetti. Oylamada 342 parlamenterden 174'ü Han'ın aleyhine oy kullandı. Sürecin sonunda başbakanlığa Han yerine Şahbaz Şerif geçti. Sonrasında ise İmran Han tutuklandı ve cerzaevine kondu. Halen cezaevinde bulunan Han, yakın zamanda yapılan seçimlere de giremedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul sporun başkenti olacakABD HİÇBİR ŞEYİ ŞANSA BIRAKMAMIŞ
İmran Han'ın başbakanlıktan düşürülmesi, yerine atanan isim ve sonrasında açılan davalar ve verilen cezalar sürekli tartışılıyor. Han'ın izlediği politikalardan memnuniyetsiz olan ABD'nin adım adım darbe siyasetiyle içerdideki işbirlikçileri de kullanarak hedefine ulaştığı biliniyor. Bu anlamda İngiliz The Guardian gazetesinde çıkan bir haber İslamabad Yüksek Mahkemesinde görevli 6 yargıcın mektununu haberleştirdi. Haberde İslamabad Yüksek Mahkemesinde görevli 6 yargıç, İmran Han'ın davalarıyla ilgili sonuçların istenilen şekilde değiştirilmesi için baskı gördüklerini Anayasa Nahkemesine gönderdi. Mektupta Servisler Arası İstihbarat'ın (ISI) yargıçların ailelerini kaçırdığı, işkence yaptığı, yatak odalarına kamera yerleştirdiği ve tehdit ettiği belirtiliyor. ISI ajanlarının yargıçlara baskı uyguladığı bildirilen haberde yargıçların evleri için koruma talep ettiği de aktarılıyor. Yargıçlardan birinin bu nedenle tansiyonunun yükseldiği ve hastaneye kaldırıldığı, bir yargıcın kayınbiraderinin kaçırıldığı ve elektrik şokuyla işkence edildiği anlatılıyor. Ayrıca aynı kişinin kameraya alınarak akrabası olan yargıç aleyhine konuşmaya zorlandığı belirtiliyor.
Husilerden Tel Aviv'e saldırı: Ben Gurion Havalimanı balistik füzeyle vurulduTOZ MADDELİ MEKTUPLAR
Pakistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Kazi Faiz İsa, yargıçların yazdığı mektup ellerişne ulaşır ulaşmaz Anayasa Mahkemesi hakimlerini acil duurm toplantısına çağırdı. Bazı Anayasa Mahkemesi, İslamabad Yüksek Mahkemesi ve Lahor Yüksek Mahkemesi yargıçlarının da da tehdit mektupları aldığı bildirilirken mektupların içinde şüpheli toz madde bulunduğu belirtildi. Toz maddeler incelenmesi için adli tıp lavoratuvarına gönderildi.
Bilim adamlarından kritik uyarı! Güneş patlamasının etkileri başladı! Dünya Jeomanyetik...KONU SORUŞTURULACAK
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başbakan Şahbaz Şerif, yargıçlara gönderilen tehdit mektupları meselesinin soruşturulacağını söyledi. Şmran Han'ın Danışmanı Seyid Zülfikar Buhari ise yaşananları korkunç olarak nitelendirerek bunun ilk olmadığını ve Pakistan ordusunun ve ISI'nın arzu ettikleri kararların çıkarılması için hakimlere daha önce de baskı uyguladığını söyledi.
İran'da metan gazı patlaması sonucunda ölenlerin sayısı 38'e yükseldiİMRAN HAN'A YÖNELİK SUÇLAMALAR
İmran Han, 30 Ocak'ta devlet sırlarını ifşa etmek suçlamasından 10 yıl, 31 Ocak'ta başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı ve hediyeleri sattığı gerekçesiyle eşi Büşra Bibi ile 14 yıl, 3 Şubat'ta yasa dışı evlilik yaptıkları gerekçesiyle eşiyle beraber 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Verilen cezaların 8 Şubat'ta yapılan genel seçimler öncesi olması çok tartışılmıştı.
Lübnan'dan İsrail'e 45 füze! Askeri endüstri kompleksi hedef alındıPAKİSTAN SEÇİMLERİ
Ulusal Mecliste eski Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi destekli bağımsız milletvekilleri 101, eski Başbakan Navaz Şerif’in liderliğini yaptığı Pakistan Müslüman Ligi-Navaz ise 75 sandalye elde etti.