Yandex Metrica

ABD bu skandalla çalkalanıyor: Gazze gerçeğini öğrendikten sonra kendisini ateşe verdi: Gizli belge itirafı olay

Özgür Filistin için kendisini ateşe veren ABD'li askerin ölümü dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Hayatını kaybeden Bushnell ile ilgili New York Post'tan çarpıcı bir iddia geldi. ABD'li gazete Bushnell'ın kendisini ateşe vermeden önce Gazze tünellerinde savaşan ABD kuvvetlerine ilişkin gizli bilgilere sahip oldu iddiasına yer verdi.

Dünya

01.05.2024, 16:41

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve ABD'nin koşulsuz desteğini arkasına alarak Gazze'de 30 binden fazla masum insanı katleden İsrail'in saldırılarında 4 ay geride kaldı. Terör devleti ve bebek katili Netanyahu, dünyanın dört bir yanında protesto edililiyor. Bu kez ABD'de 'soykırıma ortak olmak istemiyorum' diyen bir asker kendini ateşe verdi.

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell'un protestosu ve kendini ateşe verdiği anda çekilen görüntüler sosyal medyada büyük ses getirdi.

Ateşle oynuyoruz! Alman medyasında Rusya korkusu: Nükleer tehdit ikiye katladı Ateşle oynuyoruz! Alman medyasında Rusya korkusu: Nükleer tehdit ikiye katladı Haberi Görüntüle

''ARTIK SOYKIRIMA ORTAK OLMAYACAĞIM''

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif olarak çalışan asker, İsrail'in Washington Büyükelçiliği'nin önünde kendini yaktı. ABD'li asker, kendini ateşe vermeden önce "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerinin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil. Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım. Aşırı bir protesto eylemi yapmak üzereyim. Ancak insanların Filistin'de sömürgecilerinin elinde yaşadığıyla karşılaştırıldığında bu hiç de aşırı değil” dedi ve kendini yaktı. 

İsrail'in başkenti Tel Aviv'e İHA saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var İsrail'in başkenti Tel Aviv'e İHA saldırısı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

''FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK''

Büyükelçiliğin önüne gelen Bushnell, başından aşağı benzin döktü ve kendini ateşe verdikten sonra, üst üste nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırdı. Apar topar hastaneye kaldırılan ABD'li asker yaşama tutunamadı ve hayatını kaybetti.

Tarih öncesi bataklık tuzağı! İçinde 1 milyon yıl önce ölen fillerin kalıntıları var Tarih öncesi bataklık tuzağı! İçinde 1 milyon yıl önce ölen... Haberi Görüntüle

GİZLİ BELGE İTİRAFI

Öte yandan hayatını kaybeden Bushnell ile ilgili New York Post'tan dikkat çeken bir iddia geldi. ABD'li gazete sayfasında Bushnell'ın kendisini ateşe vermeden önce aylardır bombardıman altında olan Gazze tünellerinde savaşan ABD kuvvetlerine ilişkin gizli bilgilere sahip olduğunu iddia etti.

Adının açıklanmaması koşuluyla gazeteye konuşan Bushnell'in arkadaşı kendşini ateşe veren askerin gizli belgelere erişimi olduğunu aktardı.

Dünya'ya dönen astronottan şoke eden açıklama: Görmemem gereken bir şey gördüm! Dünya'ya dönen astronottan şoke eden açıklama: Görmemem gereken bir şey... Haberi Görüntüle

''ABD SOYKIRIMA KARIŞTI''

Bushnell'in arkadaşı ''Onun asıl işi istihbarat verilerinin işlenmesini içeriyor. İşlediği şeylerin bir kısmı İsrail'in Gazze çatışmasıyla ilgiliydi'' dedi. ABD'li askerin arkadaşı terör devleti İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı yürüttüğü savaşa atıfta bulunarak, ''Bana söylediği şeylerden biri, ABD ordusunun Filistin'de yaşanan soykırımlara karıştığıydı. Bana, karada birliklerimizin bulunduğunu ve çok sayıda Filistinliyi öldürdüklerini söyledi'' ifadelerini kullandı.

 

 

Beyaz Saray defalarca ABD askerlerini Gazze'ye çıkarmayacağını söyledi ve Başkan Biden bu hafta İsrail ile Hamas arasında ateşkes müzakeresi yapmayı umduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

1

1

0

5

0

0

0

2

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading