Yandex Metrica

ABD Başkanı Biden'dan İran açıklaması! 'Halkımızı koruyacağız'

ABD Başkanı Biden'dan İran açıklaması! 'Halkımızı koruyacağız'

Suriye'deki çeşitli askeri üslere hava saldırısı düzenlenmesine ilişkin konuşan ABD Başkanı Biden, "ABD, İran'la bir çatışma peşinde değil. Ancak Amerika halkını etkin şekilde korumaya hazırız" dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:37

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye'deki İran üslerine yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. ABD öncülüğündeki koalisyona ait tesise yapılan saldırılar üzerine bölgeye hava saldırısı düzenlediklerini belirten Başkan Biden, İran ile çatışma peşinde olmadıklarını ancak Amerika halkını etkin bir şekilde koruyacaklarını ifade etti.

Kanada'ya resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere başkent Ottowa'da bulunan Biden ile Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ortak basın toplantısı düzenledi.

Ay'da büyük keşif! Bilim insanları gözlerine inanamadı! İnsanlığın yeni üssü olabilir! Ay'da büyük keşif! Bilim insanları gözlerine inanamadı! İnsanlığın yeni üssü... Haberi Görüntüle

Doktorlar kanser diyerek acil ameliyata aldı! Genç kadının akciğerinden aldıkları parça şoke etti! Doktorlar kanser diyerek acil ameliyata aldı! Genç kadının akciğerinden aldıkları... Haberi Görüntüle

SALDIRIYI İRAN DESTEKLİ GRUPLAR YAPTI

Suriye'deki ABD öncülüğündeki koalisyona ait bir tesisin insansız hava aracıyla (İHA) vurduğunu kaydeden ABD Başkanı Biden, söz konusu saldırıda ABD'li bir sözleşmeli personelin hayatını kaybettiğini ve kendisinin de saldırı ile ilgili bilgilendirildiğini belirtti. Biden, saldırıya ilişkin olarak ise İran destekli gruplar suçladı.

ABD ordusuna saldırının hemen ardından operasyon emri verdiğini kaydeden Biden, "Dün gece ABD askeri kuvvetleri, personelimize saldırıdan sorumlu olanları hedef alarak, Suriye'de bir dizi hava saldırısı düzenledi." dedi.

Geçmişten bugüne! ABD'nin kanlı siyaseti: Suikasta uğrayan ABD başkanlarından 4'ü öldü, 5'i kurtuldu Geçmişten bugüne! ABD'nin kanlı siyaseti: Suikasta uğrayan ABD başkanlarından 4'ü... Haberi Görüntüle

"İRAN İLE ÇATIŞMA PEŞİNDE DEĞİLİZ"

İran ile bir çatışma peşinde olmadıklarını kaydeden Biden, diğer taraftan Amerika halkını etkin şekilde korumaya hazır olduklarını vurguladı.

Biden, terör örgütü DEAŞ'ı bozguna uğratmak ve bölgedeki terör tehditlerine karşı mücadele etmek için Kanada ve diğer koalisyon ortaklıklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Biden, hayatını kaybeden personelin yakınlarına taziyelerini ileterek, yaralılara acil şifalar diledi ve operasyonu gerçekleştiren askeri personele de teşekkür etti.

İran destekli grupların, Suriye'nin Haseke ilinde dün ABD öncülüğündeki koalisyona ait bir tesisi insansız hava aracıyla (İHA) vurarak ABD'li bir sözleşmeli personelin ölümüne, 5'i asker biri sözleşmeli 6 personelin de yaralanmasına yol açtığı belirtilmişti.

Bugün ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Suriye'nin doğusunda Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu üsse İran destekli gruplarca 10 roketle saldırı düzenlendiğini ancak herhangi bir kayıp vermediklerini açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading