Yandex Metrica

ABD, Ay'a gerçekten iniş yaptı mı? Eski Rus Uzay Şefi, NASA'nın Ay'a inişlerinin sahte olduğunu iddia etti

ABD, Ay'a gerçekten iniş yaptı mı? Eski Rus Uzay Şefi, NASA'nın Ay'a inişlerinin sahte olduğunu iddia etti

Eski Rusya Başbakanı ve Rus Uzay Ajansı'nın yöneticisi Dmitriy Rogozin, ABD'li astronotların Ay'a hiç gitmediğini öne sürdü. Rogozin konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 20:51

NTV'nin haberine göre; Rogozin, Telegram kanalından paylaştığı bir gönderide; şüphelerini açıklığa kavuşturmak için "yaklaşık on yıl önce" hala Rus hükümetinde çalıştığı sırada başladığını söyledi. Rogozin, Amerikalıların gerçekten Ay'a ayak basıp basmadığı konusundaki şüphelerine; Sovyet kozmonotlarının uçuşlarından döndüklerinde çok bitkin görünürken, Apollo 11 mürettebatının onların aksine ne kadar etkilenmediğini gördüğünde başladığını belirtti.

ABD'nin uzay konusunda yaptığı hiçbir gelişmeye inanmadığını belirten Rogozin, paylaşımında  'ABD'nin 60'larda yaptığı teknolojiyle yaptıklarını şimdi yapamaması garip değil mi?' ifadelerini kullandı.  Rogozin, Roscosmos'un kanıt talepleri gönderdiğini söyledi. Ancak yanıt olarak aldığı tek şey, Sovyet Kozmonot Aleksey Leonov'un Amerikan astronotlarıyla nasıl konuştuğunu ve ona Ay'da olduklarını nasıl söylediklerini anlatan bir kitaptı.

Türkiye'de üretecekler dünyaya satacaklar! Avrupa devi fabrikayı Konya'ya kurdu: Tonlarca mühimmat üretilecek Türkiye'de üretecekler dünyaya satacaklar! Avrupa devi fabrikayı Konya'ya kurdu: Tonlarca... Haberi Görüntüle

"KANIT GÖNDERMEDİLER"

2018'de Roscosmos'un başına atandığında sorularına cevap aradığına devam ettiğini söyleyen eski yetkili, kendisine herhangi bir kanıt sunulmadığını ifade etti. Bunun yerine, adı açıklanmayan birkaç akademisyen onu "NASA ile kutsal iş birliğini" baltalamakla eleştirdi . Eski Roscosmos başkanı ayrıca, kendisini uluslararası ilişkileri karmaşık hale getirmekle suçladığı iddia edilen "üst düzey bir yetkiliden kızgın bir telefon aldığını" söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading