Yandex Metrica

ABD, Afganistan'daki çalışanlarını üçüncü ülkeye nakledecek

ABD, Afganistan'daki çalışanlarını üçüncü ülkeye nakledecek

ABD askerleri Afganistan'dan çekilirken, Taliban ülkeyi ele geçiriyor. 20 yıllık işgal sürecinde ABD için çalışan Afganların akıbeti ise merak konusu

Dünya

23.01.2024, 21:57

ABD 20 yıldır işgal altında tuttuğu Afganistan’dan kuvvetlerini çekerken, Taliban da saldırılarını artırıyor. Bu süreçte ABD ile çalışan Afganistanlıların akıbetinin ise ne olacağı merak konusu.

New York Times gazetesinin haberine göre, ABD’li Senatörler, Joe Biden yönetimine Afganistan’da ABD askerleri için şoförlük, tercümanlık ve çeşitli bürokratik görevleri icra eden Afganları yüzüstü bırakmamasını istedi.

ABD yönetimi ise söz konusu kişileri üçüncü bir ülkeye nakletmek için bilinmeyen bir yere topladı.

New York Times’a göre Afganistan’da, ABD kuvvetleri için çeşitli bürokratik görevler icra eden ve Proxy savaşçı olarak çalışan 18 bin Afganistanlı bulunuyor.

Ülkeden çıkarılacak Afgan çalışanlar için ABD’ye giriş izni ya da üçüncü bir ülkede oturum izni çıkarılıp çıkarılmadığına dair ise henüz bilgi bulunmuyor.

Eski ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, daha önce yaptığı açıklamada, ABD için çalışan Afganların çıkış işlemlerinin hızlandırılacağını bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading