Yandex Metrica

ABD adresi gösterdi: Türkiye olmadan Gazze'de çözüm zor

ABD adresi gösterdi: Türkiye olmadan Gazze'de çözüm zor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında konuşan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, "Garantör olarak hareket etmeye ve kalıcı bir barış için diğer bölgesel ortaklarıyla birlikte çalışmaya istekli olduklarını ifade ettiler. Onlar da bizim gibi iki devletli çözümü destekliyorlar. Bu yüzden birlikte çalışacağımızı düşünüyorum. Türkiye gibi bölgesel güçler rol oynamadan Gazze'de çözüme ulaşmak zor." dedi.

Dünya

24.03.2024, 19:56

7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan ve 5 aydır devam eden İsrail'in Gazze saldırılarında akan kanın durması için yoğun çaba sarf eden ve barış için garantörlük teklifinde bile bulunan Türkiye'ye ABD'den destek açıklaması geldi.

MSNBC'de bir programa konuk olan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'nin ABD ile ilişkileri, Rusya-Ukrayna savaşındaki pozisyonu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısındaki tutumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE TAM ORTADA YER ALIYOR''

Türkiye'nin konum olarak kritik bir noktada olduğuna dikkat çeken Flake "Kuzeyde Ukrayna'da savaş var, güneyde Gazze'de savaş var ve Türkiye tam ortada yer alıyor. Yüzde 97'si Müslüman olan bir ülke olarak Filistinlilere karşı derin bir yakınlık duydukları açık. Bu yüzden İsrail'in Gazze'ye girme konusunda yaptıklarını çok eleştiriyorlar." ifadelerini kullandı.

İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına dikkat çekti: İşin içinde petrol de var! İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE OLMADAN ÇÖZÜM ZOR''

Türkiye'nin garantörlük önerisini hatırlatan Flake, "Garantör olarak hareket etmeye ve kalıcı bir barış için diğer bölgesel ortaklarıyla birlikte çalışmaya istekli olduklarını ifade ettiler. Onlar da bizim gibi iki devletli çözümü destekliyorlar. Bu yüzden birlikte çalışacağımızı düşünüyorum. Türkiye gibi bölgesel güçler rol oynamadan Gazze'de çözüme ulaşmak zor." dedi.

Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki pozisyonu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Flake, ''Türkiye, Ukrayna'nın egemenliğini destekliyor. Ukrayna'nın Türkiye'den tedarik ettiği SİHA'lar savaşta çok önemli bir rol oynadı. Türkiye, Rus savaş gemilerini Karadeniz'den uzak tutmak için Montrö Sözleşmesi'ne başvurdu." diye konuştu.

Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk kez basın karşısında! Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk... Haberi Görüntüle

TAHIL ANLAŞMASI

"Ukrayna'nın Karadeniz'den tahıl çıkarabilmesi için tahıl anlaşmasının müzakere edilmesinde ve esir takasında önemli bir muhatap oldular." diyen Flake, Türkiye'nin, Rusya'yla da başta enerji sektörü olmak üzere ilişkilerinin bulunduğunu fakat Rusya'nın Türkiye üzerinden yaptırımları delmemesi konusunda da kararlılık gösterdiğini aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading