Yandex Metrica

ABD 11 Eylül'ün 20. yılında günah çıkarıyor! Newsweek'ten başarılı Müslümanlar sayısı

ABD 11 Eylül'ün 20. yılında günah çıkarıyor! Newsweek'ten başarılı Müslümanlar sayısı

11 Eylül'ün 20. yılı yaklaşırken, Newsweek dergisi Amerikalı Müslümanlar sayısı hazırladı. Ülkenin başarılı Müslüman figürlerini kapağına taşıyan Newsweek, Müslümanların düşmanlık rüzgarının sert estiği ülkedeki başarısını '20 yıl önce öngörülemez bir başarı' olarak yorumladı.

Dünya

23.01.2024, 17:55

Politikacılar, sporcular, sanatçılar... ABD toplumun Müslüman kesimine yaşattığı 11 Eylül kabusunun ardından tam anlamıyla 'günah çıkarıyor.' Newsweek dergisi bu haftaki sayısını ülkenin etkili Müslüman figürlerine ayırdı. 'Politikadan popüler kültüre kendi markasını üreten yeni nesil Müslümanlar' başlığıyla yayınlanan haberde pek çok Müslüman ismin hikayelerine yer veriliyor.

Adaylardan hodri meydan! Kamala Harris, Trump'ın meydan okumasına yanıt verdi! Adaylardan hodri meydan! Kamala Harris, Trump'ın meydan okumasına yanıt verdi! Haberi Görüntüle

''11 EYLÜL SONRASI ÖNGÖRÜLEMEZ BİR BAŞARI''

Haberin yapılma nedeni 11 Eylül saldırılarının 20. yıl dönümü. O saldırıların ardından Müslüman düşmanı nefret suçlarının patladığını, "teröre karşı savaş" adına ayrımcılığın, korkunun ve hoşgörüsüzlün zirve yaptığını vurgulayan Newsweek, bugün gelinen noktada birçok Müslüman Amerikalının güç ve nüfuz gerektiren pozisyonlara yükselişinin 20 yıl önce Müslümanların bile tahmin edemeyeceği bir gelişme olduğunu ifade etti. 

Uzmanlara göre, yeni nesil genç Müslümanları harekete geçmek, yanlış bilgileri çürütmek, siyasi ve kültürel arenada seslerini duyurmak için motive eden şey, 11 Eylül sonrası bu ortamda büyümeleri. Onların Müslüman topluluğun ötesinde de bir alıcı kitle bulmuş olmaları, birçok Amerikalının son yıllarda kendilerine sunulan İslam karşıtı söylemin mitlere dayandığını ve doğru olmadığını anladığının göstergesi. 2007'de ilk Müslüman Kongre üyesi olarak yemin eden Minnesota Başsavcısı Keith Ellison'ın söylediği gibi, "Nefret edenlerin yalancı oldukları kanıtlandı."
Denizlerde dolaştı 150 yıl sonra kıyıya vurdu! Dünyanın en eski şişe mesajında yazanlar yürek burktu! Denizlerde dolaştı 150 yıl sonra kıyıya vurdu! Dünyanın en eski... Haberi Görüntüle

Gazze'de acı bilanço: Son 10 günde 561 Fİlistinli hayatını kaybetti! Gazze'de acı bilanço: Son 10 günde 561 Fİlistinli hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

20 YIL SONRA BİLE İSLAM DÜŞMANLIĞI SÜRÜYOR

Amerikalı Müslümanların tüm başarılarına rağmen, 20 yıl içinde İslam düşmanlığı ülkede hala güncel bir konu olarak varlığını sürdürüyor. Newsweek haberinde nefret suçlarına FBI istatistiklerini ve yapılan anketleri örnek gösteriyor: ''Gallup anketinde, Amerikalıların üçte biri ve Cumhuriyetçilerin yüzde 62'si, Müslüman bir başkan adayına asla oy vermeyeceklerini söylüyor''

Müslüman Senatörler İlhan Omar ve  Rashida Tlaib'e yönelik acımazsız saldırıları örnek gösteren Newsweek, güncel Müslüman düşmanlığının Trump dönemiyla alakalı geçici bir durum mu, yoksa Amerikan bilincinin yerleşik algısı mı olduğunu sorguluyor. 

New York Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, 12-18 yaş aralığındaki Müslüman Amerikalıların yüzde 84'ü en az bir kez İslam karşıtı ayrımcılığa maruz kaldı. Adelphi Üniversitesi'nin yaptığı bir ankete göre de, 2009'da ABD'deki Müslümanların yüzde 82'sinden fazlası kendilerini güvende hissetmiyordu.  Müslüman Amerikalılar bir seçimle karşı karşıyaydı: Gülüp geçin ya da bir araya gelip karşılık verin.

POLİTİKACI DA VAR OYUNCU DA

ABD Kongresi'ne seçilen ilk Müslüman Keith Ellison, Demokrat Parti'nin Müslüman temsilciler Meclisi üyeleri  İlhan Omar, Rashida Tlaib ve André Carson, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Başkanı Nihad Awad, Siyaset Bilimci Youssef Chouhoud, Spor yorumcusu Adnan Virk, Komedyen Negin Farsad, İlk Oscarlı Müslüman oyuncu Mahershala Ali ve eskrimci Ibtihaj Muhammad Newsweek'in etkili Müslüman figürler sayısında yer verilen isimler. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading