Yandex Metrica

AB Putin'i yargılamak istiyor: Lahey'de veto edilebilir

AB Putin'i yargılamak istiyor: Lahey'de veto edilebilir

Almanya Putin'in yargılanmasını istiyor. Dışişleri bakanı Annalena Baerbock, uluslararası toplumun Putin'i ve üst düzey Rus yetkilileri yargılamak üzere özel bir mahkeme kurmasını istedi.

Dünya

07.02.2024, 03:55

Avrupa'dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yargılanması için talep geldi. Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçu işlediğini belirten bakanlar Putin'in yargılanmasını istiyor. 

Netanyahu'ya boykot! Kamala Harris, Netanyahu'nun hitap edeceği Kongre ortak oturumuna katılmayacak Netanyahu'ya boykot! Kamala Harris, Netanyahu'nun hitap edeceği Kongre ortak oturumuna... Haberi Görüntüle

'EN BÜYÜK SUÇ UKRAYNALI ÇOCUKLARIN RUS AİLELERE EVLATLIK VERİLMESİ'

Alman ve Hollandalı bakanlar, Rusya'nın işlediği en büyük savaş suçlarından birinin işgal altındaki Ukrayna topraklarından kaçırılan çocukların Rus ailelere evlatlık verilmesi olduğunu belirtiyor.

Hollanda Dışişleri Bakanı Hoekstra, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bu çocuklar ailelerinden koparılıyor, zorla Rusya'ya götürülüyor ve beyinleri yıkanıyor. Bir an önce geri dönmeleri gerekiyor. Onlar Ukraynalılar ve Ukraynalı olarak kalacaklar.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise Ukraynalı çocukların Rus ailelere evlatlık verilmesinin uluslararası bir suç olduğunu belirtti ve suçluların yargılanması gerektiğini söyledi. 

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock

Dünyanın en zengin düğünü başladı! Hintli milyarder oğlu için servetini ortaya döktü! Dünyaca ünlü yıldızlar düğüne akın etti! Dünyanın en zengin düğünü başladı! Hintli milyarder oğlu için servetini... Haberi Görüntüle

ÖZEL MAHKEME TALEP EDİYORLAR

Baerbock, tarafsızlığı garantilemek için mahkemenin Ukrayna'da bulunmaması gerektiğini, hakim ve savcıların farklı ülkelerden seçilmesi gerektiğini söyledi.

Oruç Reis rotayı Somali'ye kırdı: Türkiye bölgede petrol ve doğalgaz arayacak Oruç Reis rotayı Somali'ye kırdı: Türkiye bölgede petrol ve doğalgaz... Haberi Görüntüle

RUSYA LAHEY'İ VETO EDEBİLİR 

Putin'in yargılanmasına yönelik Almanya'dan gelen talebe Hollanda hükümetinin yanı sıra Avrupa Birliği (AB) de sıcak bakıyor. Rusya Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni tanımadığı için bu ülkeler Putin'in özel bir mahkeme tarafından yargılanmasını istiyor. Çünkü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olan Rusya, veto yetkisi ile uluslararası mahkeme bünyesinde bir yargı mekanizması oluşturulmasını engelleyebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading