Yandex Metrica

500.000 asker için intikam yemini edildi! Cephede Çin işkencesi başlıyor

500.000 asker için intikam yemini edildi! Cephede Çin işkencesi başlıyor

Rusya-Çin iş birliği cephe hattında da derinleşecek, Ukrayna'ya Çin işkencesi başlayacak! İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, dün akşam yaptığı açıklamada Çin'in Rusya-Ukrayna savaşında Moskova yönetimine 'ölümcül yardım' sağladığını duyurdu.

Dünya

23.05.2024, 18:44

2 bucuk yılı aşkın devam eden Rusya-Ukranya savaşına Çin etkisi geliyor! Londra Savunma Konferansı'nda açıklamalarda bulunan İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, "Rusya ve Çin'in Ukrayna'da kullanılacak savaş teçhizatının geliştirilmesi konusunda işbirliği yaptığına dair kanıtlarımız var" ifadelerini kullandı.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps

Sözlerine devam eden İngiliz Bakan, "ABD ve İngiltere savunma istihbaratı, ölümcül yardımın şu anda Çin'den Rusya ve Ukrayna'ya nakledildiğini ortaya çıkarabiliyor" şeklinde konuştu.

Ayrıca Shapps, NATO'nun "uyanması" ve ittifak genelinde savunma harcamalarını artırması gerektiği konusunda uyardı.

Çin ile Rusya arasındaki stratejik ortaklık Ukrayna'nın işgalinden bu yana güçlendi, ancak Pekin Batı'nın Moskova'nın savaş çabalarına yardım ettiği iddialarını yalanladı. Çin gümrük rakamlarına göre Çin, işgalden bu yana ticarette patlama yaşanırken ve 2023'te 240 milyar dolara ulaşması beklenen Rusya ekonomisine cankurtaran halatı sundu.

Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın, ABD'nin kovulduğu uranyum ülkesine çıkarma yaptı Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın, ABD'nin kovulduğu uranyum... Haberi Görüntüle

500 BİN ASKER İÇİN İNTİKAM YEMİNİ

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 24 Şubat 2022'de ülkenin işgalinden bu yana Rus birliklerinin uğradığı kayıplara ilişkin düzenli değerlendirmesini yayınladı.

Kiev'e göre Kremlin güçleri çatışmalarda öldürülen yarım milyon kişiye yaklaşıyor. Moskova'da yirmi dört saat içinde 496.370 asker kaybı, 1.300 ölüm artışı, 17.442 tanker ve ikmal aracı (+59), ayrıca 14.721 zırhlı araç (+22), 12.820 topçu parçası (+) görülüyor. 41) ve hatta 10.346 drone (+56) ve 7.611 saldırı tankı (+6).

Doğrulanamayan bu rakamların düzenli olarak yayınlanması, Ukrayna'nın Moskova birliklerinin moralini bozmayı amaçlayan iletişim stratejisinin bir parçası olarak gözüküyor. Fakat Moskova'da 500 bin asker için intikam naraları atılıyor. 

F-16'ların korkulu rüyası! Dev teslimat tamamlandı: Artık hiç bir şansları kalmadı! F-16'ların korkulu rüyası! Dev teslimat tamamlandı: Artık hiç bir şansları... Haberi Görüntüle

MAHKUMLAR CEPHEYE GİDİYOR

Öte yandan Ukrayna mahkemesi, 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü, Rus işgaline karşı savaşmak için daha fazla askeri harekete geçirmeyi amaçlayan yeni bir yasa uyarınca, orduda savaşmaya gönüllü olan ilk tutukluların serbest bırakılmasına karar verdi.

Ukraynalı yetkililere göre 3.000'den fazla tutuklu, serbest bırakılma karşılığında orduya katılma isteğini dile getirdi. Batıdaki Khmelnytsky kasabasındaki bir mahkeme Salı günü, her ikisi de hırsızlık suçundan hüküm giyen biri 2000, diğeri 1981 doğumlu iki kişinin Ukrayna Ulusal Muhafızlarına katılmak üzere serbest bırakılmasını onayladığını söyledi.

Mahkeme Çarşamba günü yayınlanan bir bildiride, "Mahkeme onların taleplerini kabul etti ve Khmelnytsky gözaltı merkezine, sözleşmeli askerlik hizmetini yerine getirmek üzere bu kişileri cezalarından derhal serbest bırakmasını emretti." dedi.

Şu anda elliye yakın benzer talebi inceleyen mahkeme, "Erkeklerin her biri askerlik hizmetine uygun, mesleki ve psikolojik seçimi geçmiş ve yeterli düzeyde fiziksel kondisyona sahip" diye ekledi.

Mayıs ayının başında Ukraynalı milletvekilleri, Başkan Volodimir Zelenskiy tarafından hemen imzalanan ve belirli kategorilerdeki mahkumların şartlı tahliye karşılığında cephede savaşmasına izin veren bir yasayı kabul etti. Bu hüküm, özellikle ikiden fazla kişinin kasten öldürülmesi, cinsel şiddet, ulusal güvenliğe saldırı veya yolsuzluk nedeniyle mahkumiyet gibi bazı ciddi suçlardan hüküm giymiş mahkumları kapsamıyor.

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading