Yandex Metrica

400 kg külçe altını çaldı sırra kadem bastı: Sazan avı değil Somon avı

400 kg külçe altını çaldı sırra kadem bastı: Sazan avı değil Somon avı

İsviçre merkezli bankanın transfer ettiği 400 kilogram külçe altın ve 2 milyon dolarlık banknotlar kaşla göz arasında yok oldu. Düzenlenen sahte balık nakliye belgesiyle uçağın kargo bölümünden altınları çalarak sırra kadem bastı. Yaşanan olay, dünyanın en büyük soygunlarından biri olarak kayıtlara geçti.  

Ekonomi

21.05.2024, 21:43

İsviçre kayıtlı bir bankanın transfer ettiği 400 kilogram külçe altın ve 2 milyon dolar değerindeki nakit para, iki buçuk saat içerisinde kaşla göz arasında çalındı. Sahte balık nakliye belgesiyle uçağın kargo bölümüne gelen şahıs altınları alarak sırra kade bastı.

Dünyanın en büyük soygunlarından biri olarak belirtilen olayda yetkililer '24 Karat' kod adlı soruşturma sayesinde sır perdesini aralamaya çalışıyor. 

Kanada tarihinin en büyük altın soygunu olarak kayıtlara geçen olayda hırsız, inanılmaz kolay bir şekilde tam 400 kilogram saf altın külçeyi çalarak kayıplara karıştı. Düzenlenen sahte somon balığı nakliye belgesiyle 14,5 milyon dolar değerindeki altınlar ve yaklaşık iki milyon dolarlık banknotlar yok oldu.

Aile Destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Aile Destek ödemeleri devam ediyor mu, bitti mi? Aile Destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Aile Destek ödemeleri... Haberi Görüntüle

2 SAATTE 400 KİLOGRAM ALTIN ÇALINDI

17 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşen olayda İsviçre Bankası Raiffeisen Schweiz'in Brinks şirketine gönderdiği ve toplam ağırlığı 400 kg olan külçe altın, TOronto Paerson Havaalanı'nın kargo bölümünden kaşla göz arasında çalındı.

İddialara göre kargo bölümüne alınan altınlar, iki buçuk saat sonra kamyon ile havaalanına giren bir şahıs tarafından sahte bir fatura ile teslim alındı. Olayı araştıran yetkililer ise daha ilginç bilgilere ulaştı, kullanılan 'Sahte' fatura, Kanada Havayolları kargo binasında basılmıştı.

TÜİK açıkladı: Konut satışlarında yüzde 5,2'lik düşüş! Fiyatlar ucuzlayacak mı? TÜİK açıkladı: Konut satışlarında yüzde 5,2'lik düşüş! Fiyatlar ucuzlayacak mı? Haberi Görüntüle

400 KG ALTINLA SIRRA KADEM BASTI

Kanada tarihinin 'En büyük altın soygunu' olarak tarihe geçen olayda yetkililer sır perdesini aralamaya başladı. Yaklaşık 470 milyon TL değerinde külçe altının çalındığı soygun ile bağlantısı olduğu düşünülen 6 kişi tutuklandı.

Kanada ve ABD istihbarat teşkilatlarının ortak yürüttüğü 'Project 24K' kod adlı soruşturma, dünyanın en büyük altıncı, Kanada'nın ise en büyük soygunu olarak tarihe geçen olayın izlerini araştırıyor. Yaklaşık 50 kişyi sorgulayan yetkililer, olayın failini ise hala bulamadı.

Habere Tepki Ver

38

6

23

2

0

1

3

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading