Yandex Metrica

3 ayda 1 milyon kişi evini terk etti

3 ayda 1 milyon kişi evini terk etti

Afganistan'da güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki çatışmalar büyük bir göç dalgasına neden oldu. Şiddet olayları nedeniyle son 3 ayda 950 binden fazla kişi evlerinden oldu.

Dünya

23.01.2024, 17:45

Afganistan'da yaşanan şiddet olaylar göç dalgasına neden oldu. Son 3 ayda yaklaşık 1 milyon kişi evlerinden oldu. 

Açıllama Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu'ndan geldi.  Komisyon Üyesi Binefşe Yakubi, ülke genelinde son zamanlarda artan çatışmaların mültecilerin sayısının da artmasına neden olduğunu belirtti. En çok göç ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde yaşandı.

Mültecilerin yüzde 77'sinin can güvenliği endişesi var. Yüzde 34'ten fazlasının da temiz içme suyana erişimi yok. Yaklaşık yüzde 44'ü  ise sağlık hizmetlerine erişemiyor. 

Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e gidiyor Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e... Haberi Görüntüle

İRAN SINIRINDA GÖÇ HAREKETLİLİĞİ

Ülkenin batısındaki İran sınırında bulunan Herat kentinde yoğun hareketlilik var. Bir yandan Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ederken diğer yandan da kentten kaçışlar sürüyor. Güvenlik yetkilileri, çatışmalar yüzünden Herat merkezindeki yüzlerce ailenin kenti terk ettiğini duyurdu.

Ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinin merkezi Leşkergah şehrinde de on binlerce kişi çatışmaların arasında kaldı. 

Dünya bu iddia ile çalkalanıyor! İngiltere Kralı 3.Charles'in durumu söylenenin tam tersi çıktı! Dünya bu iddia ile çalkalanıyor! İngiltere Kralı 3.Charles'in durumu söylenenin... Haberi Görüntüle

GÜVENLİK GÜÇLERİ TALİBAN İLE ÇATIŞIYOR

Afganistan'da barış süreci belirsiz. güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Taliban, haziranın son haftasında başlattığı saldırılarda Özbekistan ve Tacikistan sınırındaki ilçelerin tamamına yakınını ele geçirdi.

Afganistan'da ilerleyişine devam eden Taliban, İran sınırındaki İslam Kale ve Pakistan sınırındaki Spin Boldak Sınır kapılarını ele geçirdi; Badahşan, Tahar, Gazne, Herat, Kandahar ve Badgis vilayetlerinde şiddetli saldırılarla baskısını artırdı.

Ülkede 34 vilayet merkezi, hükümet güçlerinin kontrolünde.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading