Yandex Metrica

Sitede Ara

1960'dan sonra bir ilk: Rishi Sunak duyurdu: İngiltere'de zorunlu askerlik geri geliyor

1960'dan sonra bir ilk: Rishi Sunak duyurdu: İngiltere'de zorunlu askerlik geri geliyor

İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez İngiltere'de zorunlu askerlik sesleri yükselmeye başladı. İngiltere Başbakan Rishi Sunak 60 yıl sonra İngiltere'de zorunlu askerlik yasasını getireceğini dile getirdi. 

Dünya

26.05.2024, 20:37

Birleşik Krallık, II. Dünya Savaşı sırasında erkekler ve bazı kadınlar için zorunlu askerlik uygulamasını başlatmış ve 1947 ile 1960 yılları arasında erkeklere 18 ay zorunlu askerlik hizmeti uygulamıştı. O zamandan bu yana Britanya'nın tamamı gönüllülerden oluşan ve boyutları giderek küçülen bir ordu bir döneme giriyor.

Yunanistan'dan 'vize' provokasyonu! Türk vatandaşlarını adaya almadılar Yunanistan'dan 'vize' provokasyonu! Türk vatandaşlarını adaya almadılar Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DE ZORUNLU ASKERLİK DÖNEMİ

Plana göre, 18 yaşındaki küçük bir azınlık (tahmini 700.000 kişiden 30.000'i) lojistik veya siber savunma gibi alanlarda çalışarak 12 ayını orduda geçirecek. Geri kalanlar ayda bir hafta sonunu hayır kurumları, topluluk grupları veya hastaneler, polis ve itfaiye gibi kuruluşlar için çalışacak.

Sunak, programın "gençlerimiz arasında ortak bir amaç duygusu yaratılmasına ve ülkemizde yenilenen bir gurur duygusu yaratılmasına" yardımcı olacağını söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Harris açıkladı: Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık yeni yardım ABD Başkan Yardımcısı Harris açıkladı: Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık yeni... Haberi Görüntüle

PLAN NASIL İŞLEYECEK?

İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly yaptığu açıklamada, hiç kimsenin orduda hizmet etmeye zorlanmayacağını söyledi. Cleverly, yeni planın asıl amacının orduyu güçlendirmek değil, "insanların kendi topluluklarının dışındaki insanlarla karıştığı, farklı geçmişlerden, farklı dinlerden, farklı gelir düzeyinden insanlarla karıştığı bir toplum" inşa etmek olduğunu söyledi.

Erken genel seçimleri kazanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan muhalefetteki İşçi Partisi ise Muhafazakarların bu planını eleştirdi. İşçi Partili bir sözcü, Başbakan Sunak'ın açıklamasını, "Ekonomiyi çökerten, ipotekli konut kredilerini tavan yaptıran Muhafazakar Parti'nin yıllık 2,5 milyar sterlinlik bir başka çaresiz taahhüdü" olarak nitelendirdi.

Uzun süredir orduda küçülmeye ve kesintiye giden İngiltere'de 2010 yılında 100 bin olan silahlı kuvvetler personel sayısı Ocak 2024 itibariyle 73 bine düştü. İngiltere'de şubat ayında milletvekillerinden oluşan "Partilerarası Savunma Komitesi" bir rapor yayınlayarak, "Orduda görevden ayrılanların, işe alınanlardan daha fazla olduğu" belirtilmiş, bu kısır döngünün kırılması gerektiğinin altı çizilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading