Yandex Metrica

19 km'lik dev köprüyü havaya uçuracaklar! Rusya füzeyi şaşırtmak için denize sahte hedef koydu

19 km'lik dev köprüyü havaya uçuracaklar! Rusya füzeyi şaşırtmak için denize sahte hedef koydu

Ukrayna ordusunun "Havaya uçuracağız" dediği Kırım Köprüsü çevresinde Ruslar olağanüstü önlemler almaya başladı. Köprü yakınlarında su üstüne hedef karıştırıcı sistemler yerleştirildi. Kimi zaman da görüşü azaltmak için çevreye sis püskürtülüyor.

Dünya

23.01.2024, 19:30

Ukrayna ordusunun geçtiğimiz günlerde "Havaya uçuracağız" dediği Kırım Köprüsü'nde önlemler artırıldı. 2014 yılındaki Kırım işgali sonrası Rusya'nın inşa ettirdiği ve Kerç Boğazı'nı karadan birbirine bağlayan 19 kilometrelik köprünün yakınlarına sinyal karıştırıcılar ve sahte hedefler konuldu. 

Azak Boğazı'ndaki köprünün yakınlarında su üstüne yerleştirilen mavnalar, otoyola doğru bir seyir füzesi ateşlenmesi halinde füzenin gerçek hedeften sapıp sahte hedefe yönlenmesini amaçlıyor. Bir reflektöre benzer şekilde elektronik sinyaller yayan ve füzeyi güdümünden saptırmakta kullanılan bu sistemin işe yarayıp yaramayacağı, Ukrayna saldırısı durumunda belli olacak. Zaman zaman köprü kenarına yanaşan askeri araçlar ise Kırım Köprüsü'nü belirsizleştirmek için havaya sis püskürtüyor. 

Gazze'ye kısmi nefes borusu: Elon Musk sosyal medya hesabından duyurdu Gazze'ye kısmi nefes borusu: Elon Musk sosyal medya hesabından duyurdu Haberi Görüntüle

KÖPRÜ KENARINDA SİS PÜSKÜRTÜYORLAR

Kerç Boğazı Köprüsü ismiyle de bilinen dev otoyol, Avrupa'nın en uzun köprüsü olma özelliği taşıyor. Ukrayna istihbaratı köprüye ilişkin çok önemli bilgiler ele geçirdiklerini ve ilk hedeflerinin Kırım Köprüsü'nü imha etmek olacağını açıklamıştı. Buna çok sert tepki gösteren Rusya ise Kırım Köprüsü'nün hedef alınması halinde Ukrayna başkenti Kiev'in ağır biçimde bombalanacağı tehdidi savurmuştu. Öte yandan Rus ordusu Kırım Köprüsü'ne herhangi bir saldırı olmamasına rağmen Kiev e Odesa'yı bombalamaya devam ediyor. 

ABD'de anketten çarpıcı sonuç! Kamala mı, Trump mı? ABD'de anketten çarpıcı sonuç! Kamala mı, Trump mı? Haberi Görüntüle

RUS SİHA'SI RUSLARIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Bu arada Azak Denizi'nin doğu yamacındaki bir Rus şehri olan Taganrog'da bugün ilginç bir olay yaşandı. Rus ordusunun İsrail desteğiyle üretmekte olduğu Forpost adlı SİHA'lardan biri Taganrog şehrindeki bir yerleşim yerine düştü. Bir eve ağır şekilde hasar veren Forpost SİHA'sının parçalanmış kanatlarından biri evin önündeki caddede görüntülendi. SİHA'nın düştüğü ev ise uzun süre alevler içinde kaldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading