Sitede Ara

16'ncı Avrupa ödülü Almanya Başbakanı Merkel'e verildi

16'ncı Avrupa ödülü Almanya Başbakanı Merkel'e verildi

İspanya'daki Yuste Vakfı tarafından bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Carlos V. Avrupa Ödülü, 16 yıl boyunca Almanya Başbakanı olarak görev yapan Angela Merkel'e verildi.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Bu yıl 16'ncısı Yuste Manastırı'nda düzenlenen Carlos V. Avrupa Ödülü, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e verildi.

Pennsylvania'daki çiftlikte hareketlilik: FETÖ mensupları Gülen'in ölümü sonrası toplanıyor Pennsylvania'daki çiftlikte hareketlilik: FETÖ mensupları Gülen'in ölümü sonrası toplanıyor Haberi Görüntüle

ÖDÜLÜNÜ İSPANYA KRALI TAKDİM ETTİ

Merkel'e ödülünü İspanya Kralı 6. Felipe takdim ederken, törende Başbakan Pedro Sanchez ve Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares de yer aldı.

Yuste Vakfı jürisi, "Avrupa entegrasyon sürecinin ve uluslararası arenada Avrupa'nın önemli stratejik rolünün kararlı bir savunucusu olarak, siyasi kariyeri boyunca Avrupa'ya verdiği hizmetlerden" dolayı Merkel'in bu ödüle layık görüldüğünü ifade etti.

Törende konuşma yapan Merkel ise "Sadece birlik olan bir Avrupa, güçlü bir Avrupa'dır." sözleriyle, bazı ülkelerin kısa ve orta vadedeki ulusal çıkarlarını öne çıkartmalarının önlenmemesi durumunda Avrupa Birliğinin sorunlar yaşayacağına dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading