Yandex Metrica

120 ton ceset bulundu! Orası dünyanın en büyük açık hava mezarlığı

120 ton ceset bulundu! Orası dünyanın en büyük açık hava mezarlığı

Nepal ordusu, bu yıl Everest ve diğer iki Himalaya zirvesinden 11 ton çöp, dört ceset ve bir iskeletin kaldırıldığını açıkladı. Askerlerin Everest Dağı, Nuptse ve Lhotse'deki çöpleri ve cesetleri toplaması 55 gün sürdü. Everest'te elli tondan fazla atık ve 200'den fazla cesedin olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan Ordu, beş temizlik operasyonunda 119 ton çöp, 14 insan cesedi ve bazı iskeletlerin toplandığını söyledi. 

Dünya

11.06.2024, 16:37

Ceset mi aptallık mı? Eveset zirvesi can almaya devam ediyor. Nepal ordusu , bu yıl Everest ve diğer iki Himalaya zirvesinden 11 ton çöp, dört ceset ve bir iskeletin kaldırıldığını açıkladı.

Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı gündemde! Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı... Haberi Görüntüle

5 YILDA 120 TON CESET VE ÇÖP TOPLANDI

Ordu, genellikle dünyanın en yüksek çöplüğü olarak tanımlanan dağda yıllık temizlik yapmaya başladı. Ordu, beş temizlik operasyonunda 119 ton çöp, 14 insan cesedi ve bazı iskeletlerin toplandığını söyledi. Bu yıl yetkililer, dağcıların izleme cihazları takmasını zorunlu kılarak çöpleri azaltmayı ve kurtarma çalışmalarını iyileştirmeyi hedefledi.

Nepal Turizm Dairesi dağcılık müdürü Rakesh Gurung, BBC'ye yaptığı açıklamada, hükümetin gelecekte çöpleri denetleyecek ve çöpleri toplamak için daha fazla para harcayacak bir grup dağcı oluşturmayı planladığını söyledi.

İskender-M balistik füzesi ateşlendi: Dakikalar içinde 100 asker öldürüldü İskender-M balistik füzesi ateşlendi: Dakikalar içinde 100 asker öldürüldü Haberi Görüntüle

BU YIL 600 KİŞİ TIRMANDI

Mayıs ayında sona eren bahar tırmanış sezonu için hükümet, geçen yılki rekor 478'den bu yana 421 dağcıya izin verdi. Bu sayılara Nepalli sürücüler dahil değildir. Bu yıl toplamda yaklaşık 600 kişinin dağa tırmandığı tahmin ediliyor.

Geçen yıl 19'a kıyasla bu yıl sekiz dağcı öldü ya da kayboldu.

Britanyalı Daniel Paterson ve Nepalli rehberi Pastenji Sherpa, 21 Mayıs'ta düşen buzun çarpması sonucu kaybolanlar arasında yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading