Yandex Metrica

Bakanlar Erzincan'daki maden faciasında son durumu anlattı: Çalışmalara ara veriyoruz

Bakanlar Erzincan'daki maden faciasında son durumu anlattı: Çalışmalara ara veriyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan yerlikaya, “Yığın liç alanındaki aktivite durup, aşağıda güvenlik sağlanıncaya kadar arama faaliyetlerine ara veriyoruz.” dedi. Bakan Özhaseki ise bölgedeki siyanür tehlikesi nedeniyle 9 noktadan numune alındığı belirtirken “Zehirli atığa rastlanmadı.” ifadelerini kullandı.

Gündem

21.02.2024, 21:41

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat salı günü altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama faaliyetleri heyelan riski nedeniyle durduruldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

2024-ALES/2 başvuruları ne zaman, hangi tarihte olacak? ALES sınavı ne zaman? 2024-ALES/2 başvuruları ne zaman, hangi tarihte olacak? ALES sınavı ne... Haberi Görüntüle

BAKAN BAYRAKTAR: HEYELAN RİSKİ DEVAM EDİYOR

Bakan Bayraktar'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde,

Kuzey sularının buraya karışmaması için yoğun bir çalışmaya devam ettik. Arama faaliyetleriyle alakalı 2 gün önce devam eden heyelanla ilgili süreç durmuştu. Ama heyelan olan alanda toprağın taşınma faaliyeti devam ediyor. Ailelerin büyük bir çoğunluğu burada yaşayan, bilen insanlar. Onlarla birlikte süreci yürütüyoruz. Onların yanında olduğumuzu sizlerin aracılığıyla bir kez daha belirtmek istiyorum. Olayın oluş nedeniyle alakalı soruşturmalarımız devam ediyor. Bu konun neden meydana geldiğinin kök sebeplerini araştırıyoruz. Şu anda 6'sı tutuklu, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest olmak üzere adli işlemler devam ediyor. Bu sayı artabilir. Buradaki çalışanlara adli organlar gerekli çalışmaları yapacaklardır.

9. yargı paketi ne zaman belli olacak, son durum, maddeleri ne? 9. yargı paketi ne zaman belli olacak, son durum, maddeleri... Haberi Görüntüle

BAKAN YERLİKAYA: ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Bakan Yerlikaya ise şunları aktardı;

Devletimiz hükümetimiz her zaman olduğu gibi çok büyük bir seferberlik ruhuyla buraya geldi. Bu büyük bir kaza, liç alanı dediğimiz alandan her iki tarafa büyük bir toprak kayması. 8 milyon metreküp ve aksi istikamete 2 milyon metreküp akan bir topraktan bahsediyoruz. İnsan kaynakları açısından yaklaşık 3 bine yakın, araç-gereç açısından da 800’ün üzerinde bir mevcutla burada ilk andan itibaren arama-kurtarmaya başladık. Güvenli olana kadar arama çalışmalarına ara verildi. Bu yığın liç alanlarının kontrol eden sismik ölçümlerden bahsetmiştik. Her anı takip edip raporluyoruz, bunları bilim insanlarımızla değerlendiriyoruz. 3 gün öncesinde güvenlik gerekçesi nedeniyle arama faaliyetlerine ara vermiştik. Sebebi de önce arama işini yapan arkadaşlarımızın güvenliğini öncülüyoruz. Yukarıdaki stent de aktif şekilde kaymalar devam etti. Sabırlı ve Mangal açık ocağındaki faaliyetlere ara veriyoruz. Aşağıdaki güvenli çalışmaya vesile olana kadar arama çalışmalarına ara veriyoruz.

19 Mayıs 2024 Ankara'da otobüsler ücretsiz mi? Ankara'da EGO otobüs, metro ücretsiz mi? 19 Mayıs 2024 Ankara'da otobüsler ücretsiz mi? Ankara'da EGO otobüs,... Haberi Görüntüle

BAKAN ÖZHASEKİ: TEHLİKELİ ATIĞA RASTLANILMADI

Bakan Özhaseki de şunları kaydetti;

Bizim bakanlığımızı ilgilendiren tarafıyla arkadaşlarımız geldiğinde ilk yaptığı iş heyelan alanaında biriken toprağın nehirle buluşmasını kesmekti. Sonra bu toprağın güvenli alana nakli için tespitler yapıldı. Toprağın herhangi bir şekilde insan sağlığı ya da çevreye zararı var mı sorusuna cevap olabilmek amacıyla, arkadaşlarımız her gün 9 noktadan numune alıyorlar. Şu ana kadar tehlikeli bir atığa rastlanmadı. Çok şükür burada tehlikenin oluşmaması için önemliydi. Burada çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her gün topraktan numune alacağız, havadaki çalışmaları sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi! Haberi Görüntüle

BAKAN YUMAKLI: POMPA SİSTEMİ KURULDU

Bakan Yumaklı, şu ifadeleri kullandı;

İlk andan itibaren Devlet Su İşleri yöneticilerinin acil eylem planı oluşturdu. Yüzey sularının baraja akmaması için sedde yapımına başlanıldı. Sedde 8 metreye ulaştı, 11 metreye kadar ulaştıracağız. Bunun daha da önünde gelecek olan yağışları da depolama amacıyla 30 metre yüksekliğinde adeta küçük bir baraj inşa edilecek. Gelecek olan temiz suların da maden sahasına girmemesi için baypas sistemi planlanıyor. Önünde ve arkasında birikme ihtimali olan suları da atık havuzuna aktarmak üzere pompa sistemi de kurulmuş vaziyette.

Son dakika... MSB acı haberi duyurdu: Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir asker şehit oldu Son dakika... MSB acı haberi duyurdu: Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir... Haberi Görüntüle

BAKAN IŞIKHAN: İHMAL VE KUSURU OLANLAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Bütün iş yerlerinde ve üretim sahalarında bizim için en önemlisi çalışanların sağlığı ve güvenliği. Olayın gerçekleşmesi noktasında müfettişlerin çalışmaları devam ediyor. En son noktada ihmal ve kusuru kim varsa hukuk önünde hesabını verecektir. Burada ihmali olan kim varsa hukuk önünde hesap verecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading