Yandex Metrica

Bu sene 2023-2024 şampiyon (Galatasaray-Fenerbahçe) Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak mı? 2. olan Şampiyonlar Ligi'ne gidebilir mi?

Bu sene 2023-2024 şampiyon (Galatasaray-Fenerbahçe) Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak mı? 2. olan Şampiyonlar Ligi'ne gidebilir mi?

Süper Lig'de Şampiyonluk düğümü çözülmek üzere. 19 Mayıs Pazar günü Rams Park'ta Galatasaray ile Fenerbahçe dev derbide kozlarını paylaşacak. Galatasaray'a şampiyonluk için 1 puan yetiyor. Fenerbahçe ise şampiyonluk umutlarını son haftaya bırakmak için rakibini yenmekten başka şansı yok. Taraftarlar ise şampiyon olan takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan mı yoksa eleme oynayarak mı katılacağını merak ediyor. Peki bu sene 2023-2024 şampiyon olan takım (Galatasaray-Fenerbahçe) Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak mı? 2. olan Şampiyonlar Ligi'ne gidebilir mi, ön eleme oynayacak mı?

Spor

20.05.2024, 15:51

Avrupa Kupalarında mücadele eden takımlarımızın bu sene aldığı puanlar ülke puanına büyük katkı sağladı. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2 takım ile katılma şansını uzun süre sonra yeniden yakaladık. Türkiye Süper Lig şampiyonu ve Süper Lig'de 2. olan takımın taraftarları takımlarının devler liginde mücadele edip edemeyeceği sorusuna yanıt arıyor. 

Galatasaray'da 5 ayrılık birden! Okan Buruk talimat verdi Galatasaray'da 5 ayrılık birden! Okan Buruk talimat verdi Haberi Görüntüle

BU SENE GALATASARAY-FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DOĞRUDAN KATILACAK MI?

Bu sene Galatasaray şampiyonluğa çok yakın. Sarı kırmızılı takım bitime 2 hafta kala 1 puan alırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Galatasaray şampiyon olması durumunda Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılması için play-offu geçmesi gerekecek. Fenebahçe de şampiyon olması durumunda play-off turunu geçmesi gerekecek. Bu sene Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım söz konusu değil.

İspanya mı, İngiltere mi? EURO 2024'ün şampiyonu belli oluyor! İspanya mı, İngiltere mi? EURO 2024'ün şampiyonu belli oluyor! Haberi Görüntüle

SÜPER LİG'DE 2. OLAN TAKIM ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GİDECEK Mİ?

Süper Lig'de 2. sırada yer alan takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlayacak. Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 3 tur eleme oynayacak. elemelerde rakiplerini geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi'nde lig ikincisi de yer alacak.

Pürüz kalmadı! Maximin adım adım Fenerbahçe'ye... Pürüz kalmadı! Maximin adım adım Fenerbahçe'ye... Haberi Görüntüle

BU SENE TÜRKİYE'DEN KAÇ TAKIM AVRUPA'YA GİDECEK?

- Süper Ligi 1. sırada bitiren takım UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gidecek 1. takım olur.

- Süper Ligi 2. sırada bitiren takım UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gidecek 2. takım olur.

- Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. takım olur.

- Süper Ligi 3. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 2. takım olur.

- Süper Ligi 4. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne gidecek takım olur

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading