Yandex Metrica

Sicilya'ya korku salan Etna yine hortladı

Avrupa kıtasındaki en yüksek yanardağ 'Etna' yine patladı. Kilometrelerce yükseğe alev topu, kül ve kükürt salan dağ, izleyenlere korku ve heyecanı bir arada yaşatıyor.  Son yıllarda sık sık alev ve lav püskürten Etna yanardağı, dünyanın en aktif volkanik dağlarının başında geliyor.  İtalya'nın güneyindeki Sicilya adasının doğu kıyısında bulunan Etna, Messina ve Katanya halkı için yaşamın bir parçası olmuş durumda.  İtalya'daki diğer aktif volkan dağları Vezüv ile Stromboli'den yaklaşık 3 kat daha büyük olan Etna, bölgeye kül ve sıcak tozların yağmasına neden oluyor.  Dağın lav püskürttüğü günlerde Sicilya Adası'nda uçuşlar erteleniyor.  Rakımı 3 bin 300 metreyi geçen Etna'nın yapısı lavlar nedeniyle sık sık değişime uğruyor. KATANYA

Multimedya

23.01.2024, 22:48

Avrupa kıtasındaki en yüksek yanardağ 'Etna' yine patladı. Kilometrelerce yükseğe alev topu, kül ve kükürt salan dağ, izleyenlere korku ve heyecanı bir arada yaşatıyor. 

Son yıllarda sık sık alev ve lav püskürten Etna yanardağı, dünyanın en aktif volkanik dağlarının başında geliyor. 

İtalya'nın güneyindeki Sicilya adasının doğu kıyısında bulunan Etna, Messina ve Katanya halkı için yaşamın bir parçası olmuş durumda. 

İtalya'daki diğer aktif volkan dağları Vezüv ile Stromboli'den yaklaşık 3 kat daha büyük olan Etna, bölgeye kül ve sıcak tozların yağmasına neden oluyor. 

Dağın lav püskürttüğü günlerde Sicilya Adası'nda uçuşlar erteleniyor. 

Rakımı 3 bin 300 metreyi geçen Etna'nın yapısı lavlar nedeniyle sık sık değişime uğruyor. KATANYA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading