Yandex Metrica

Temel Kotil tarih verdi: 20 tane KAAN Hava Kuvvetleri envanterinde olacak

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, katıldığı bir televizyon programında Milli Muharip Uçak KAAN'da gelinen son duruma ilişkin konuştu. Kotil, ''Sayın Cumhurbaşkanı, "2028'de 20 tane uçağın teslimatı planlanıyor" demişlerdi. Bizim de bütün gayretimiz bu, 1 tane KAAN yaptık, 3 tane daha KAAN yapıyoruz. Testler çok uzun sürüyor. 2028'de 20 adet KAAN savaş uçağı Hava Kuvvetlerine teslim edilecek'' ifadelerini kullandı.

Savunma

22.04.2024, 00:52

Milli muharip uçak KAAN, geçtiğimiz haftalarda ilk uçuşunu yaptı. Uçuş öncesinde fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testleri gibi aşamaları tamamlayan milli muharip savaş uçağı, son olarak pistte yavaş ve hızlı taksi testlerini gerçekleştirdi.

Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak. KAAN, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilecek.

İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ve 2028 yılının sonunda envantere katılması beklenen milli muharip savaş uçağı dünya medyasında günlerce konuşuldu.

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Milli Muharip Uçak KAAN'da gelinen son duruma ilişkin CNN Türk'te açıklamalarda bulundu.

Hayalet SİHA'yı test pilotu böyle anlattı: ANKA-3'ün içinde gibiyim Hayalet SİHA'yı test pilotu böyle anlattı: ANKA-3'ün içinde gibiyim Haberi Görüntüle

''20 ADET KAAN 2028'DE HAVA KUVVETLERİNE TESLİM EDİLECEK'' 

3 tane daha KAAN yaptıklarının altını çizen Kotil, ''Sayın Cumhurbaşkanı, "2028'de 20 tane uçağın teslimatı planlanıyor" demişlerdi. Bizim de bütün gayretimiz bu, 1 tane KAAN yaptık, 3 tane daha KAAN yapıyoruz. Testler çok uzun sürüyor. 2028'de 20 adet KAAN savaş uçağı Hava Kuvvetlerine teslim edilecek'' ifadelerini kullandı.

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

''RAFAELDEN DE EUROFIGHTER'DAN DA ÜSTÜN OLACAK''

''KAAN'da bundan sonraki aşama nedir?'' sorusuna yanıt veren Temel Kotil, ''3 uçak daha yapıyoruz, bunlar test uçağı olacak. Rafale'den de Eurofighter dan da üstün bir uçak olacan KAAN. İleride de F-35 seviyesinde olacak inşallah. Önemli olan TUSAŞ için ağacın gelmesi, meyve gelecektir. Şu anda 16 bin çalışanımız var.'' dedi.

F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin aldı F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin... Haberi Görüntüle

ATAK HELİKOPTERİNDE SON DURUM

Atak helikopteriyle ilgili son durumdan bahseden Kotil, ''TUSAŞ T-129 Atak dediğimiz helikopterimiz çok iyi satıyor yurt dışında. Motoru yurt dışından geliyor ancak TUSAŞ T-929 Atak-2 dediğimiz ABD'lilerin Apache dediği tarzda geliştirdiğimiz helikopterimizin her şeyi, motoru dahil bize ait olacak.'' dedi.

 

 

Habere Tepki Ver

13

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Savunma


Loading