Yandex Metrica

ATMACA füzesi millî motorla vurdu! KTJ-3200 Türkiye'yi sevince boğdu

ATMACA füzesi millî motorla vurdu! KTJ-3200 Türkiye'yi sevince boğdu

Türkiye savunma sanayiinde önemli bir eşiği daha geçti. ROKETSAN'ın gemisavar füzesi ATMACA, Kale Ar-Ge tarafından üretilen millî motor KTJ-3200 ile ilk kez ateşlendi.   

Savunma

18.05.2024, 12:59

Savunmada bir eşik daha başarıyla aşıldı! ROKETSAN'ın gemisavar füzesi ATMACA, Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen yerli ve millî turbojet motoru KTJ-3200 ile ateşlendi. 250+ kilometre menzil kapasiteli ATMACA denizdeki hedefini tam isabetle vurdu. 

Düşman donanmaları için kâbus niteliğindeki ATMACA, artık bu topraklarda üretilen motorla uçacak. ATMACA'nın ilk prototiplerinde Fransız 'TR40' motorunu kullanılıyordu. Fransa, ROKETSAN'ın seri üretim için motor talebini karşılamamış ve Türkiye'ye ambargo uygulamıştı.

Kale grubunun yaklaşık 10 yıllık bir çalışmayla hazır hale getirdiği KTJ-3200, Türkiye'yi çok önemli bir konuda daha yurtdışına bağımlı olmaktan kurtardı. 

ATMACA'nın test görüntüleri ROKETSAN'ın sosyal medya hesabında şu mesajla paylaşıldı:

"Mavi Vatan'ın Çelik Kılıcı ATMACA. Yerli ve millî motoruyla BARBAROS Kıyı Savunma Sistemi'nden yapılan test atışında hedefi tam isabetle vurdu!"

ATMACA paylaşımını alıntılayan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise şunları yazdı:

Türkiye'nin 12 adet askerî uçak satın aldığı söylentisi ciddiye bindi: Yakında İngiltere'den havalanabilirler Türkiye'nin 12 adet askerî uçak satın aldığı söylentisi ciddiye bindi:... Haberi Görüntüle

O SES BİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK

"Gelen sese kulak verin; o ses bizi geleceğe taşıyacak!

Milli motorlarımızla güçlenen milli platformlarımız, savunma sanayiimizin tam bağımsızlık hedefine ivme katıyor, sahada oyunları bir bir değiştiriyor! 

Başkanlığımız himayelerinde Roketsan tarafından üretilen ATMACA Füzesi, Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve millî Turbojet Motoru (KTJ-3200) ile gerçekleştirdiği atışta, hedefini başarıyla vurdu.

Başta mühendislerimiz ve teknik ekiplerimiz olmak üzere, projede emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederim.

Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun."

 

Habere Tepki Ver

13

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading