Yandex Metrica

Sitede Ara

Soğana karanfil koyarsanız ne olur?

Soğana karanfil koyarsanız ne olur?

Karanfil ve soğan, doğal bir antibiyotiktir. Çok uzun zamandır tıp alanında yararlanılan bu iki bitki, birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Modern tıpta ise hala karanfilden yararlanıyoruz. Bazı kanser ilaçlarında bile yardımcı madde olarak kullanılan karanfil, ilaç sektöründe büyük bir paya sahip.

Sağlık

24.03.2024, 09:43

Soğan kesildiği andan itibaren ortaya bir koku yaymaktadır. Bu yaydığı koku, burun tıkanıklığına iyi gelmektedir.

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

SOĞANA KARANFİL BATIRMANIN FAYDALARI

Doğal bir antibiyotik olan soğan, mikrobiyal hastalıkların tedavisine yardım etmektedir. Antibiyotik özellikleri sayesinde soğan, enfeksiyonel hastalıklara da iyi gelmektedir. Karanfil ise burun tıkanıklığını açar ve etrafa hoş bir kokunun yayılmasını sağlar. Ayrıca akciğerleri temizleyen karanfil, boğaz tıkanıklığına da iyi gelmektedir. Özellikle boğaz ağrılarını dindiren karanfil, kuru öksürükleri bir çırpıda geçirmektedir.

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

SOLUNUM YOLUNU RAHATLATIR

Soğana karanfil batırmak solunum yollarını açtığı için geceleri daha rahat bir uyku çekebilir, horlama sorununuz varsa bunun üstesinden gelebilirsiniz. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

GECELERİ DAHA RAHAT UYUMANIZI SAĞLAYABİLİR

Aynı zamanda sinir sistemini yatıştıran soğan ve karanfil, geceleri daha rahat uykuya dalmanızı ve sabahları daha enerjik uyanmanızı sağlamaktadır. Aynı zamanda soğan ve karanfil gün içerisinde daha enerjik olup, stres seviyenizi düşürmektedir.

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

SOĞANA KARANFİL BATIRMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Soğana karanfil batırmak için öncelikle bir soğanı ortadan ikiye kesmemiz gerekmektedir. Daha sonra ise elinize alacağınız 5 ya da 6 karanfili alıp, sap kısmından soğanın iç kısmına batırmanız gerekmektedir. Karanfilin tomurcuk kısımları dışarıda kalıncaya dek bastırırsanız, daha iyi sonuçlar alacaksınızdır. Bu sayede hem soğanın yaydığı kokudan faydalanabilir hem de karanfilin yaydığı kokudan faydalanabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading