Yandex Metrica

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni hizmet: 'Neyim var?'

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni hizmet: 'Neyim var?'

"The Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı"nda konuşma yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, dünyada en fazla sayıda destinasyona uçan havayolu şirketinin Türkiye'ye ait olduğunu ve bu yüzden Türkiye'nin sağlık açısından ciddi fırsatlara sahip bir ülke olduğunu belirtti.

Sağlık

23.01.2024, 18:08

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Tazefikir Group ve Future X Events'in İstanbul Fişekhane Etkinlik Merkezi'nde düzenlediği ve "Bilgiden İlham Alıyor, Bilimle Yaşıyoruz" temasıyla gerçekleşen "The Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı"nın açılışına katıldı. Konferansta sunum yapan Birinci, Türkiye'de sağlık alanında günümüze kadar yaptıkları çalışmalarla gelecekte sağlıkta nelerin yaşanacağına yönelik sunum yaptı.

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte istihdam edilecek alanlar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte... Haberi Görüntüle

'BİZİM İÇİN BİR FIRSAT'

Pandemi sonrası süreci avantaja çevirmek gerektiğine dikkat çeken Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, pandemi sonrasında gelişmiş ülkelerin, sağlık sistemlerinde bir restorasyona gideceklerini ve bu restorasyonda özellikle Türkiye'deki endüstride bulunan, sağlık sektöründe çalışan hem kişi hem de kuruluşların iyi bir fırsat oluşturabileceği düşüncesini dile getirdi. Birinci, "Çünkü birey başına bu kadar nitelikli sağlık hizmeti verip, bu kadar az kaynakla bu kadar yüksek memnuniyet sağlayan başka bir dünya ülkesi yok. Bizim için bir fırsat" dedi.

Türkiye'de nitelikli insan kaynağının sağlık alanında oldukça çok iyi olduğunu belirten Birinci, "Adanmışlığımız, birey başına hizmet kapasitemiz oldukça yüksek. Sağlık hizmeti sunumu ihracatı Afro-Avrasya bölgesi bizim için bir fırsat. Bu coğrafyada en iyi sağlık hizmeti veren ülkelerden biriyiz. En erken bize ulaşılabiliyor; 1,5 saatte. 4 saatte 1,5 milyar insana ulaşabilen bir altyapımız var. Dünyada en çok destinasyona uçan havayolu şirketi Türkiye'ye ait. Böyle baktığınızda aslında sağlık açısından ciddi fırsatlara sahip bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

YENİ BİR UYGULAMA: 'NEYİM VAR?'

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, ayrıca Türkiye'de dijital sağlık konusunda hayata geçirilen çalışmalar ve Kovid-19 salgını döneminde geliştirilen uygulamalardan da bahsetti.

Uzun zamandır üzerinde çalışmalar yaptıkları "Neyim Var?" uygulamasından bahseden Birinci, şöyle konuştu:

"Türkiye'de her gün 2 milyon muayene var. Şimdi Kovid sebebiyle biraz azaldı. Yüzde 6'sı yanlış branşa başvuruyor. Baktığınızda, 120 bin kişinin alabileceği tedavinin belki etkin bir şekilde alınmasını engellemiş oluyoruz. Yanlış branşı seçiyor, yanlış tesise gidiyor. Bu uygulama ne yapıyor? Kişiye tıbbi, anlayacağı sorular soruyor. Sonra branş önerisinde bulunuyor ve 5 tanıda en çok hangisi, oranların yüksekliğine göre de kendisine bilgi veriyor. Bunu geçen hafta açtık. 2 milyon giriş oldu. 90 bin civarında tanısıyla beraber sonuçlanan raporlar oldu. Hekim sizi muayene ettiği zaman da sizin ona verdiğiniz cevapları görüyor. Bundan sonraki süreçte en kritik hedefimiz, bu geri bildirimlerle tedavi süreçlerini etkin planlanmasını sağlamak. Bazen çok gereksiz tetkikler istiyor hekim, o hastalığı bulmak için. Sistem rehbere uygun, onun tanıya ne kadar hızlı ulaştığını ölçecek ve o kişiye makale önermeye başlayacak. Böylece hekimin sürekli öğrenme kapasitesini geliştirip, ona yardım edeceğiz ve sağlık profesyonellerinin elini rahatlatacağız."

Dr. Şuayip Birinci, gelecekte daha kompakt, içinde inovasyon merkezleri olan özelleşmiş hastanelerin, biyomühendislik ve sağlık endüstrisinin tamamıyla sistemin içine daha yaklaştığı, değer bazlı, çıktı bazlı ödemenin olduğu, işini iyi yapanın her yerde daha iyi maddi karşılık bulduğu bir sağlık sisteminin kendilerini beklediğini sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading