Meme kanserinden korunmak için ne yemeli ne yememeli? Özellikle kadınları tehdit eden hastalığa karşı bunları uygulayın!
Meme kanseri özellikle kadınların hayatını tehdit eden bir hastalık. Her yıl çok sayıda kadına teşhisi konulan meme kanserini önlemek ise sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek mümkün olabiliyor. Tüketilen gıdalara özen göstermek de bu hastalığa karşı büyük önem taşıyor. Bol sebze meyve yemek ve kilo kontrolü yapmak atılması gereken en mühim adımlar.

Meme kanseri, meme hücrelerinde bir grup kanser hücresi olarak başlar, daha sonra çevreleyen dokuları istila edebilir veya vücudun diğer bölgelerine yayılabilir.
Çok sayıda kadının hayatını kaybetmesine yol açan bu hastalığı önlemek mümkün. Sağlıklı bir hayat tarzı benimsemek ve yiyeceklere dikkat etmek en önemli nokta.
SEBZE VE MEYVEYE AĞIRLIK VERİN
Doktorlar, meme kanserine yakalanma riskinizi azaltmak için diyetinizde atmanız gereken ilk ve en önemli adımın günlük öğünlere bol miktarda meyve ve sebze eklemek olduğunu tavsiye ediyor. Taze meyve ve sebzeler, hücresel hasarı önlemede yardımcı olabilecek antioksidanlara sahip. Çilek, Brüksel lahanası, karnabahar, üzüm, armut, greyfurt, portakal, yapraklı yeşillikler, ıspanak ve domates gibi renkli meyve ve sebzeler en güçlü antikanser gıdalardan bazıları.
AZ YAĞLI YİYECEKLER TÜKETİN
Meme kanserini önlemeye yardımcı olacak en iyi yiyecekler listemizdeki bir diğer mükemmel adım, az yağlı bir diyet sürdürmek. Öğünlerde daha az yağ tüketen menopoz sonrası dönemdeki kadınların meme kanseri geçirme riski %21 oranında azalıyor.
KİLO KONTROLÜ YAPIN
Sağlıklı bir kilo aralığında kalmanın meme kanserinden korunmada yardımcı olduğu gösterilmiş. Bunun için doymamış yağlar tüketmek gerekiyor. Zeytinyağı, fındık ve balık mutlaka tüketilmeli.
ALKOL TÜKETİMİNİ BIRAKIN
Alkol tüketimi birçok sağlık sorunu riskini artırdığı gibi meme kanseri üzerinde de etkili.
KIRMIZI ETTEN KAÇININ
Bazı araştırmalar, kırmızı etin meme kanseri riskinin artmasına da neden olabileceğini ortaya koyuyor. Bu et yerine sağlıklı protein alternatiflerinden olan yağsız hindi veya tavuk, balık, siyah fasulye, kırmızı fasulye, barbunya, nohut, mercimek ve yumurta tüketebilirsiniz.