Yandex Metrica

Meme kanserinden korunmak için ne yemeli ne yememeli? Özellikle kadınları tehdit eden hastalığa karşı bunları uygulayın!

Meme kanserinden korunmak için ne yemeli ne yememeli? Özellikle kadınları tehdit eden hastalığa karşı bunları uygulayın!

Meme kanseri özellikle kadınların hayatını tehdit eden bir hastalık. Her yıl çok sayıda kadına teşhisi konulan meme kanserini önlemek ise sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek mümkün olabiliyor. Tüketilen gıdalara özen göstermek de bu hastalığa karşı büyük önem taşıyor. Bol sebze meyve yemek ve kilo kontrolü yapmak atılması gereken en mühim adımlar.

Sağlık

23.01.2024, 20:00

Meme kanseri, meme hücrelerinde bir grup kanser hücresi olarak başlar, daha sonra çevreleyen dokuları istila edebilir veya vücudun diğer bölgelerine yayılabilir.

Çok sayıda kadının hayatını kaybetmesine yol açan bu hastalığı önlemek mümkün. Sağlıklı bir hayat tarzı benimsemek ve yiyeceklere dikkat etmek en önemli nokta.

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

SEBZE VE MEYVEYE AĞIRLIK VERİN

Doktorlar, meme kanserine yakalanma riskinizi azaltmak için diyetinizde atmanız gereken ilk ve en önemli adımın günlük öğünlere bol miktarda meyve ve sebze eklemek olduğunu tavsiye ediyor. Taze meyve ve sebzeler, hücresel hasarı önlemede yardımcı olabilecek antioksidanlara sahip. Çilek, Brüksel lahanası, karnabahar, üzüm, armut, greyfurt, portakal, yapraklı yeşillikler, ıspanak ve domates gibi renkli meyve ve sebzeler en güçlü antikanser gıdalardan bazıları.

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

AZ YAĞLI YİYECEKLER TÜKETİN

Meme kanserini önlemeye yardımcı olacak en iyi yiyecekler listemizdeki bir diğer mükemmel adım, az yağlı bir diyet sürdürmek. Öğünlerde daha az yağ tüketen menopoz sonrası dönemdeki kadınların meme kanseri geçirme riski %21 oranında azalıyor.

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

KİLO KONTROLÜ YAPIN

Sağlıklı bir kilo aralığında kalmanın meme kanserinden korunmada yardımcı olduğu gösterilmiş. Bunun için doymamış yağlar tüketmek gerekiyor. Zeytinyağı, fındık ve balık mutlaka tüketilmeli. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ALKOL TÜKETİMİNİ BIRAKIN

Alkol tüketimi birçok sağlık sorunu riskini artırdığı gibi meme kanseri üzerinde de etkili. 

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

KIRMIZI ETTEN KAÇININ

Bazı araştırmalar, kırmızı etin meme kanseri riskinin artmasına da neden olabileceğini ortaya koyuyor. Bu et yerine sağlıklı protein alternatiflerinden olan yağsız hindi veya tavuk, balık, siyah fasulye, kırmızı fasulye, barbunya, nohut, mercimek ve yumurta tüketebilirsiniz.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading