Yandex Metrica

Karbonat ve limonla gebelik testi yapabilirsiniz! İşte uygulama şekli!

Karbonat ve limonla gebelik testi yapabilirsiniz! İşte uygulama şekli!

Hamile olduğundan şüphelenen her kadının ilk başvurduğu şey gebelik testleri oluyor. Ancak bazen bu testlere ulaşmak mümkün olmayabiliyor. Böyle bir durumda evde kendi kendinize de test yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey ise karbonat, limon ve plastik bir bardak.

Sağlık

08.04.2024, 01:27

Evdeki malzemelerle gebelik testi yapılabilir mi? İşte cevabı...

Bir kadın gebe olduğundan şüphe ediyor ve vücudundaki bir takım değişiklikler de bu izlenimi doğruluyorsa gebelik testi bu durumda mutlaka yapılmalı. Bu testler hastanelerde yapılabildiği gibi eczanelerden alınabilen testlerle evde de uygulanabiliyor. Ancak bunlara imkanı olmayan ailelerin de yapabileceği şeyler var. 

Hamile olup olmadığınızı anlamak için evde yapacağınız testte size gerekli olacak malzememeler yarım limon, karbonat ve plastik bardak ya da kap.

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

LİMONLA GEBELİK TESTİ NASIL YAPILIR? 

İlk olarak idrarınızı plastik bir kabın içerisine yapın. Üzerine yarım kesilmiş olan limonu sıkın. Eğer ki limonun içinden dökülen tanecikler idrarın dibine doğru ilerliyor ve de çöküyorsa bu durum gebelik olduğu anlamına geliyordur. Çökme yoksa da bu gebe olmadığınız anlamı taşıyor demektir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KARBONATLA DA GEBELİK TESTİ YAPABİLİRSİNİZ

Bir diğer adım için yine idrarınızı plastik bir kabın içerisine yapın ve ardından üzerine bir kaşık karbonat dökün. Karbonat tozları hareketlenir ve köpürür ise hamile olduğunuz anlamına gelir. Eğer ki dibe doğru ilerler ise bu gebe olmadığınız anlamını taşır.

Bu testleri uyguladıktan sonra adet görmediyseniz kesin sonuçlar için bir kadın doğum uzmanına gitmeniz en sağlıklısı olacaktır. Çünkü bazen kan testlerinde dahi hormonların yükselmesi zaman alabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading