Yandex Metrica

Kan grubuna göre beslenme! Her kan grubunun farklı gıda hassasiyeti var!

Kan grubuna göre beslenme! Her kan grubunun farklı gıda hassasiyeti var!

Sindirim sistemi, metabolizma hızı ve besinlere duyarlılık her kan grubunda farklılıklar gösteriyor. Kan grubunuza göre beslendiğiniz takdirde kendinizi daha sağlıklı hissetmeniz olası. Peki hangi kan grubu nasıl beslenmeli? İşte cevaplar...

Sağlık

14.02.2024, 14:35

Kan grubuna göre beslenme nasıl olmalı? Kan grubunun beslenme üzerinde nasıl bir etkisi var? İşte cevaplar...

Son yıllarda kan grubuna göre beslenme şeklinde diyet listeleri hazırlanır oldu. Bilimsel araştırmalar ise bu tarz bir beslenme şeklinin gerçekten daha sağlıklı olduğunu ortaya koyuyor. 

Her kan grubunun hassasiyeti farklı. Mesela B kan grubunu taşıyanların sindirim sistemi bir hayli dayanıklı. Beslenmesinde katı kuralcı olmayan bu gruptakıler sütlü besinlere ilgi duyabilir. 

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

B GRUBU: BALIĞA EVET TAVUĞA HAYIR!

Sütlü besinler, dana ve hindi eti, balık, zeytinyağı , yeşil yapraklı sebzeler, patates, lahana ve mantar B grubundakilerin sıklıkla tüketmeleri gereken besinlerden. Mısır, buğday, mercimek, fındık ve susam, kuzu ya da tavşan eti, piliç ve tavuk eti, susam yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, zeytinden ise uzak durmalarında fayda var.

Doğu ve batıda farklı ulusların birbirine karışması sonucunda ortaya çıkan AB kan grubundaki insanların bağışıklık sistemi çok güçlü oluyor. Ancak bazı kanser türlerine yakalanma riskleri vardır.

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz sütü nasıl yapılır? Yan etkisi var mı? Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz... Haberi Görüntüle

AB GRUBUNUN FAVORİ GIDASI: YOĞURT 

AB Grubu'nun yemesi gerekenler, domates, deniz ürünleri, süt ürünleri, sebze, koyun, tavşan ve hindi eti, yoğurt, yumurta iken, uzak durması gerekenler ise dana ve sığır eti, tavuk ve piliç eti, sarımsak, biber, sirke, hayvansal yağlar olarak sıralanabilir.

A Grubu'nun ataları ise ilk vejetaryenlerdir. Bugün Batı Avrupa'da en yaygın olan bu kan grubu en çok Akdeniz, Adriyatik ve Ege bölgelerinde yaşayanlarda görülür. Sindirim sistemi duyarlıdır. Bağışıklık sistemi dayanıklıdır. 

O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir!... Haberi Görüntüle

A GRUBUNUN DOSTU SEBZE, DÜŞMANI TURUNÇGİLLER

A Grubu'nun yemesi gerekenler, soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler, balık ya da tavuk eti, sebze, brokoli, havuç, balkabağı, ıspanak, sarımsak, erik, vişne gibi meyveler. Kırmızı et, sütlü besinler, salam, sosis, kavurma, biber, domates, patates ve lahana ,tropikal meyveler, mandalina, portakal gibi turunçgillerden ise uzak durmaları gerekir.

Vahşi hayvanları avlayan ve onların etleriyle beslenen ilk insanların kan grubu 0'dır. Dolayısıyla bu kan grubunda olanların asla vazgeçemeyeceği yiyeceklerin başında kırmızı et geliyor. 

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

0 GRUBUNUN OLMAZSA OLMAZI KIRMIZI ET

Bunun dışında 0 Grubu'nun yemesi gerekenler karaciğer, beyaz et, balık ve deniz ürünleri, iyotlu tuz, ıspanak ve brokoli. Tahıl ürünleri, ekmek, taneli sebzeler, buğday, süt ürünleri ve yumurta, sıvı yağ ile aralarına mesafe koymaları sağlıkları için iyi olur.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading