Yandex Metrica

Jet lag nedir? Jet lag belirtileri nelerdir?

Jet lag nedir? Jet lag belirtileri nelerdir?

Uzun süreli uçak seyahatlerinden sonra yorgunluk, uyku hali ve dikkat dağınıklığı gibi rahatsızlıklar yaşanması durumuna Jet Laj adı veriliyor. Aslında bu, gidilen yerin yerel saati ile vücudun biyolojik saati arasındaki farktan kaynaklanan bir vücut ritmi bozukluğu. Kişinin seyahat sonrası birkaç gününü olumsuz etkileyen Jet Lag, kendiliğinden ortadan kayboluyor.

Sağlık

30.01.2024, 02:23

Jet lag nedir? Jet lag belirtileri nelerdir? Jet lag neden oluşur? Jet lag tedavi gerektirir mi? İşte cevaplar..

Uçakla uzun bir yolculuğun ardından, zaman dilimleri arasındaki farklılıktan kaynaklanan rahatsızlıklara jet lag adı veriliyor. Bu rahatsızlığı, gidilen yerin yerel saati ile vücudun biyolojik saati arasındaki farktan kaynaklanan vücut ritmi bozukluğu olarak tanımlamak da mümkün. 

Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve dilde... Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve... Haberi Görüntüle

KİŞİ UYUSA DA YORGUNDUR VE DİKKATİNİ TOPLAYAMAZ

Seyahat sonrası yaşanan gündüz yorgunluğu, uykusuzluk, zinde hissetmeme, dikkat dağınıklığı, sindirim sistemi problemleri ve duygu durum değişiklikleri jet lag belirtilerinden. Bu belirtiler bir veya iki gün içinde ortaya çıkıyor. 

Vücut saatinin değişime uyum sağlayamaması, uçak içindeki kuru hava, alkol ve kafeinli içecekler, uçakta hareketsiz kalmak ve kabin basıncı jet lage yol açan nedenlerden bazıları. Ayrıca batıdan doğuya olan uçuşlarda ve gündüz uçuşlarında jet lag durumları daha fazla ortaya çıkıyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

JET LAG ALINACAK TEDBİRLERLE ÖNLENEBİLİR

Jet lag oluşumunu önlemenin bazı yolları var. Doğuya doğru seyahat etmeden birkaç gün önce her gece birer saat erken; batıya uçuyorsanız da, her gece birer saat geç yatın.

Gitmeden önce saatinizi seyahat edeceğiniz yere göre ayarlayın. Gideceğiniz yere vardığınızda ne kadar yorgun olursanız olun, yerel saatin gecesine kadar uyumamaya çalışın. Yemeklerinizi de yine buna göre ayarlamaya çalışın.

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz sütü nasıl yapılır? Yan etkisi var mı? Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz... Haberi Görüntüle

BOL SU İÇMEK RAHATSIZLIĞI ÖNLÜYOR

Jet lag oluşumunu önlemek için uçuştan önce, uçuş sırasında ve sonrasında bol miktarda su için. Çünkü dehidrasyon, jet lag semptomlarını daha da kötüleştirebilir. Alkol ve kafeinden de kaçının.

Kendiliğinden geçen bir durum olan Jet Lag'ta, genellikle tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Uykusuzluk çeken ve jet lag belirtilerini aşırı yaşayan insanlara doktor tavsiyesi ile bazı uyku ilaçları verilebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading