Yandex Metrica

İltihap önleyen bu besinleri mutlaka tüketin! Takviyelerden önce vitamin dolu gıdaların gücünden yararlanın

İltihap önleyen bu besinleri mutlaka tüketin! Takviyelerden önce vitamin dolu gıdaların gücünden yararlanın

Vücudun sağlıklı bir şekilde işleyişini sürdürebilmesi için vitamin ve minerallere ihtiyacı var. Bunlar ya takviye haplar ya da gıda yoluyla alınabiliyor. İşte iltihaplanmaya karşı etkili olan vitaminler.

Sağlık

23.01.2024, 20:07

Yıllarca süren araştırmalar, bazı vitaminlerin antiinflamatuar yani iltihap önleyici bileşiklere sahip olduğunu göstermiştir. Bu vitaminleri hem takviye şeklinde hem de çeşitli doğal gıdalarda bulabilirsiniz.

A VİTAMİNİ

Antiinflamatuar özelliği olan 6 vitaminden biri A vitamini. Çalışmalar, A vitamininin bağışıklık sisteminin aşırı aktif olmasını ve iltihaplanmaya neden olmasını önleyebileceğini gösteriyor. 

A vitamini yönünden zengin besinler arasında havuç, karahindiba, lahana, ıspanak, yeşil yapraklı sebzeler bulunuyor. 

B VİTAMİNİ 

Düşük B6 vitaminine sahip kişilerde, özellikle romatoid artrit gibi otoimmün hastalıklarda iltihaplanmadan sorumlu bileşik olan C-reaktif protein seviyeleri genellikle yüksek olacaktır. 

İltihabı azaltmak ve B6 vitaminini artırmak için, B vitaminleri açısından yüksek yiyecekler yemeyi deneyebilirsiniz. Bu gıdalar arasında lahana, biber, mantar, kavun, ton balığı ve kümes hayvanları var. 

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

FOLİK ASİT

Bir çalışma, günlük olarak ve kısa süreler için alınan düşük doz folik asit takviyesinin bile iltihaplanmayı azaltabileceğini buldu.

Börülce, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuşkonmaz, karaciğer ve C vitamini folik asit yönünden hayli zengin. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

C VİTAMİNİ 

C vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor. Ayrıca iltihaplanmaya neden olan serbest radikallerle savaşıyor. B vitaminleri gibi C vitamini de C-reaktif proteini düşürmeye yardımcı olabilir. Diyetinizden daha fazla C vitamini almak için, sağlığı iyileştirebilecek ve potansiyel olarak kalp hastalığı ve kanser riskinizi azaltabilecek antioksidanlarla dolu çeşitli meyve ve sebzeleri yiyin.

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

D VİTAMİNİ 

Çalışmalar uzun süredir düşük D vitamini ile çeşitli enflamatuar hastalıklar arasında bir bağlantı kurmuş durumda. Ek olarak, D vitamini seviyelerini iyileştirmek vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

D vitamini , cildin doğrudan güneşe maruz kalmasından sonra vücut tarafından doğal olarak üretilir, ancak ihtiyacımız olan tüm D vitaminini bu şekilde zar zor sentezleyebiliriz. 

D vitamininin en iyi besin kaynakları şunlardır: balık, yumurta sarısı, karaciğer, D vitamini eklenmiş gıdalar

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

E VİTAMİNİ 

E vitamini bir başka antioksidan vitamindir. Badem ve ayçekirdeği gibi kabuklu yemişlerde ve tohumlarda doğal olarak bulunur. Avokado ve ıspanak gibi birçok meyve ve sebze de E vitamini açısından zengindir.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

K VİTAMİNİ 

K vitamini enflamatuar belirteçleri azaltabilir, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olabilir ve kemik sağlığını koruyabilir. Kemik sağlığı için gerekli olmasına rağmen, çoğu insan diyetlerinden yeterince alamaz.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading