Yandex Metrica

Egzersiz yapanlar o hastalıktan korunuyor! Risk yüzde 74 azalıyor

Egzersiz yapanlar o hastalıktan korunuyor! Risk yüzde 74 azalıyor

Dünya genelinde en yaygın olan hastalıklardan diyabet, sağlıklı yaşam tarzıyla doğru orantılı. Yapılan araştırmalara göre fiziksel yönden aktif olmak da diyabetten korunmada etkili. Öyle ki egzersiz yapanlarda hastalığa yakalanma riski yüzde 74 daha düşük.

Sağlık

23.01.2024, 21:00

Diyabet, dünya genelinde bu hastalıkla yaşayan 540 milyon yetişkin ve henüz teşhis edilmemiş birçok kişi olduğu için küresel bir halk sağlığı sorunu. Ancak bu durum sağlıklı bir yaşam tarzı ile önlenebilir. 

Avustralya'da yapılan bir araştırmaya göre, tip 2 diyabet geliştirme riski taşıyan kişiler bile, fiziksel aktivitelerle diyabeti önemli ölçüde azaltabilir. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

60 BİN YETİŞKİN İNCELENDİ

Çalışma, başlangıçta ivmeölçer takan Birleşik Krallık Biobank'tan 60.000 yetişkini içeriyordu. Genetik risk puanı yüksek olan kişiler, düşük genetik risk puanına sahip kişilerle karşılaştırıldığında diyabet geliştirme riskinin 2,4 katı olduğu görüldü.

Günde bir saatten fazla orta-yüksek yoğunlukta fiziksel aktivitenin, günde beş dakikadan az fiziksel aktivite yapan katılımcılarla karşılaştırıldığında, tip-2 diyabet geliştirme riskinin yüzde 74 daha düşük olduğu görüldü. 

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz sütü nasıl yapılır? Yan etkisi var mı? Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz... Haberi Görüntüle

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

FİZİKİ AKTİVİTE DİYABET RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR

Genetik riski yüksek ancak fiziksel olarak en aktif kategoride yer alan katılımcıların, düşük genetik riske sahip ancak en az aktif kategoride yer alan katılımcılarla karşılaştırıldığında aslında daha düşük diyabet geliştirme riskine sahip oldukları da ortaya çıktı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading