Yandex Metrica

Çamaşırlarınız yumuşarken sağlığınızdan olmayın! En doğal malzemelerle yumuşatıcı yapabilirsiniz!

Çamaşırlarınız yumuşarken sağlığınızdan olmayın! En doğal malzemelerle yumuşatıcı yapabilirsiniz!

Çamaşırları hem yumuşatıyor hem mis gibi kokmasını sağlıyor. Çoğu kadının severek kullandığı yumuşatıcılar aslında sağlığı tehdit ediyor. Yumuşatıcıların içindeki kloroform maddesi sinir sisteminde bozulmalara yol açıyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:27

Çamaşır yumuşatıcıları zararlı mı? Sağlığa ne giibi etkileri var? İşte cevaplar...

Birçok kadın çamaşırlarını yıkadığında ferah ve güzel kokmasını aynı zamanda da yumuşak olmasını ister. Bunu sağlamak içinde çamaşır yumuşatıcılar kullanılır. Ancak her yıkamada kullanılan çamaşır yumuşatıcılar özellikle bebeklerin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. 

O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir!... Haberi Görüntüle

ALERJİ VE ASTIMA SEBEP OLUYOR

Bu zararın en temel sebebi ise çamaşır yumuşatıcıların içinde bulunan kloroform maddesi. Bu madde tene direk temas eden kıyafetlerde kullanıldığında zamanla kişilerde sinir sistemi bozukluklarına neden oluyor. Bununla kalmayarak yumuşatıcıların içine konulan ve güzel kokmasını sağlayan maddeler de astım ve alerji gibi rahatsızlıkları tetikliyor. 

Çoğu yumuşatıcının içinde terpinolen, etil asetat, benzil alkol, benzil asetat, alpha terpineol gibi insan sağlığına son derece zararlı maddeler var.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

EVDE KENDİ YUMUŞATICINIZI YAPIN

Bu yüzden olabildiğince az yumuşatıcı kullanmak gerekiyor. Ayrıca çocuk ve bebeklerin kıyafetlerinde asla yumuşatıcı kullanılmamalı. 

Üstelik evde kendi yumuşatıcınızı yapabilirsiniz. İşte ev yapımı yumuşatıcı tarifi...
MALZEMELER:
2 bardak su 
1 bardak beyaz sirke 
Yarım  bardak karbonat 
Koku tercihinize göre 6 damla kokulu yağ 

YAPILIŞI:
İlk önce suyun içine sirkeyi dökün ve karıştırın. Bu karışımın içine karbonatı dikkatli bir şekilde koyun. Tüm malzemeleri tamamen özdeşleşinceye kadar karıştırın. Bu aşamada içine kokusunu sevdiğiniz bir yağ damlatabilirsiniz. Ev yapımı yumuşatıcınız hazır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading