Yandex Metrica

Bunlar meyve suyu değil kimyasal dolu deney tüpü! Çocukların severek tükettiği meyve sularının içeriğine hiç baktınız mı?

Bunlar meyve suyu değil kimyasal dolu deney tüpü! Çocukların severek tükettiği meyve sularının içeriğine hiç baktınız mı?

Markette en renkli raflara baktığınızda ürünlerin hep sağlıksız yiyecek ve içecekler olduğunu görürsünüz. Çocukların en çok alınmasını istediği meyve suları ise sözde farklı vitamin deposu meyvelerle yapıldığı vaadiyle ne yazık ki anne babaları bile kandırabiliyor. Oysa bu içecek paketlerinin içinde meyve suyu dışında her şey var.

Sağlık

23.01.2024, 20:02

Ambalajının ön yüzüne baktığınızda birbirinden lezzetli meyveler, arkasında yazan içindekiler kısmına baktığınızda ise bu meyvelerin dışında her şeyi görebiliyorsunuz. 

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

ÇİLEKLİ İÇECEKTE %2 ÇİLEK KONSANTRESİ VAR

Market raflarında yer alan meyve suları, insanların zehirlenmeyi bile isteye satın aldığı kimyasal ürünlerle dolu sular aslında. Çünkü içinde, doğru dürüst okunamayacak kadar karmaşık şeyler var. Çilekli diye satılan bazı meyve sularında %2 oranında, o da tabiki çileğin kendisi değil konsantresi var. 

Dikkat ederseniz bu sözde meyve suları gerek markette gerek ise evlerimizde aylarca bozulmadan durabiliyor. Açıldıktan sonra bile saklama süresi bir hayli uzun oluyor. Çünkü içlerinde akıl almaz derecede koruyular kullanılıyor. 

Taze sıkılmış meyve suları bile bol miktarda şeker bulundurduğu için zararlıyken hazırları için de aksi elbette düşünülemez. Ayrıca bu ürünler, C vitamini, B1, folik asit ve potasyum içeren taze meyve sularına göre hiçbir besleyici özellikler taşımıyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KADINLARDA GUT RİSKİNİ ARTIRIYOR

Kadınlarda bazı eklemlerde ani ve şiddetli gelişen ağrı, hassasiyet, kızarıklık, şişme ve sıcaklık artışı nöbetlerine neden olan gut hastalığının sebebi de meyve suları ve gazlı içecekler. Araştırmaya göre, her gün meyve suyu içen kadınların, ayda bir içenlere oranla gut hastalığına yakalanma riski iki kat artıyor.

Yüzde yüz meyve suyu içerir şeklinde notların yer aldığı meyve sularında bile fruktoz- glikoz şurubu, meyvelerin suyunun konsantresi, sitrik asit, meyve ekstratları ve aroma vericiler kullanılıyor. 

Uzmanlar bu tarz ürünlerin özellikle çocuklar için büyük risk taşıdığını dile getirirken meyvenin kendisinin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading