Yandex Metrica

Bir anne çocuğuna bunu yapmamalı! İşte gebelikte alkol almanın üzücü neticesi

Bir anne çocuğuna bunu yapmamalı! İşte gebelikte alkol almanın üzücü neticesi

Çeşitli ruhsal sorunlar yaşayan çocuk ve gençlerin bu durumu annelerinin hamilelik dönemine dayanıyor olabilir. Gebelik süresince alınan alkolün yol açtığı Fetal Alkol Sendrom, ne yazık ki alkol kullanımının fazla olduğu ülkelerde çok yaygın. Peki bu psikolojik rahatsızlığın belirtileri nedir? Tedavi edilebilir mi?

Sağlık

23.01.2024, 20:21

Anne karnındayken alkole maruz kalan çocuklar bunun olumsuz etkilerini çocukluk veya gençlik dönemlerinde bile yaşıyor. 

Fetal alkol sendromu adı verilen bu durum çocuk ve gençlik dönemlerinde yaşanan ruhsal sorunları ifade ediyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ALKOLÜN YAYGIN OLDUĞU YERLERDE SIK GÖRÜLÜYOR

Hamilelik sırasında, özellikle gebeliğin ilk üç ayında alkole maruz kalmak bu rahatsızlığa neden olabiliyor. FAS, özellikle sosyo-ekonomik durumun kötü olması nedeniyle alkol içmenin yaygın olduğu toplumlarda daha yaygın. 

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

FAS BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Hastalık, organize etme, dikkat ve konsantrasyon eksiklikleri, muhakeme ve karar vermede zorluklar, zihinsel engeller, iletişim bozuklukları, duyusal ve duygusal düzenlemedeki eksiklikler ve şiddetli patlamalara varan çeşitli düzeylerde davranış bozuklukları ile kendisini gösteriyor. 

Şiddetli formunda ise sendrom küçük yakın gözler, derin bir burun boşluğu, küçük bir kalkık burun ve çok dar bir üst dudak gibi belirli yüz özelliklerine de yansıyor. Fetüs ne kadar yüksek miktarda alkole maruz kalırsa, FAS o kadar şiddetli oluyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

FETAL ALKOL SENDROM TEDAVİ EDİLİR Mİ?

Sendromun tedavisi ise mevcut. İster özel bir sosyal eğitim çerçevesine yerleştirilerek ister dikkati geliştirmek için ilaç tedavisi yoluyla olsun kötü durumu hafifletmeye odaklanılıyor. Şiddetli vakalarda ise, çocuk ve ergenler psikiyatri servisine yatırılabiliyor. 

Uzmanlar sendromdan mustarip çocukların yaşamları boyunca önemli eğitimsel ve sosyal sorunlar yaşayacaklarını ve yüksek bağımlılık, kazalara karışma ve yaşam beklentisinde kısalma riskiyle karşı karşıya kalacaklarını belirterek anneleri alkole karşı uyarıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading