Yandex Metrica

Bill Gates yine haklı çıktı! Tüm dünya şokta, devletler ne yapacağını bilmiyor

Bill Gates yine haklı çıktı! Tüm dünya şokta, devletler ne yapacağını bilmiyor

Koronavirüste Omicron varyantı endişesi büyüyor. Bu virüsün ülkelerine sıçramasını önlemek için devletler birer birer sınırlarını kapatma yolunu tercih ediyor. Omicron varyantı, yeni bir salgın etkisi yaratır mı? Bill Gates yine haklı çıktı.

Sağlık

23.01.2024, 18:22

Son dönemde varyantlar ile gündemde olan koronavirüs bir kez daha mutasyona uğradı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Güney Afrika'dan yayılan ve B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni mutasyonunun adı, 'Omicron' olarak açıklandı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ÇOK DAHA BULAŞICI

Bu mutasyonun diğer varyantlara göre daha bulaşıcı olduğunu belirtilen DSÖ, açıklamasında 'Bu mutasyon, bazıları endişe verici olan çok sayıda mutasyona sahiptir. Ön bulgular yeni mutasyonun daha yüksek bulaşma riski taşıdığı yönünde' ifadelerine yer verdi.

Bu açıklamalar sonrası Omicron'un 'pandemi 2.0'a yani yeni bir pandemiye neden olup olmayacağı yüksek sesle sorulmaya başlandı.

Zira yeni varyant nedeniyle tıpkı pandeminin başında duymaya alıştığımız haberleri almaya başladık. Pek çok ülke varyantın görüldüğü bölgelere seyahat yasağı getirirken İsrail sınırlarını kapatan ilk ülke oldu.

omicron varyantı

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

AKILLARA BILL GATES'İN SÖZLERİ GELDİ

Tüm bu gelişmeler Bill Gates'in geçtiğimiz aylarda yaptığı uyarıları bir kez daha gündeme getirdi.

Gates, The Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada bir sonraki pandemiye hazır olmadığımızı söylemiş ve ezber bozan ifadeler kullanmıştı.

bill gates

'Salgın hazırlıklarına gösterilen ilginin beklediğimden daha düşük olmasından biraz endişeliyim' diyen Gates, dünyanın bir sonraki pandemiye hazır hale gelmesi için 100 günde aşı üretme, diğer 100 günde ise bunu milyarlarca insana sunabilme kapasitesine ulaşması gerektiğinin altını çizmişti.

Gates'e göre bu kapasiteye sahip fabrikaları kuracak yeteneğe sahibiz. Ancak tek eksik olan şey henüz bu konuda gerekli adımların atılmaması.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading