Yandex Metrica

Araştırmalara göre bu vitamin Parkinson Hastalığı riskini düşürüyor!

Araştırmalara göre bu vitamin Parkinson Hastalığı riskini düşürüyor!

Beyindeki nöronların işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan Parkinson, kronik ve ilerleyici hareket bozukluğuna neden olan bir hastalık. Kişide titreme, depresyon ve ağrı gibi şikayetlere yol açan Parkinson'u önlemek mümkün. Düzenli B12 tüketimi ile bu riski azaltmak kişinin elinde.

Sağlık

06.04.2024, 12:54

Parkinson hastalığı nedir? Parkinson hastalığı belirtileri nelerdir? Parkinson hastalığı nasıl önlenir? B12 tüketimi Parkinson hastalığı'nı önlemede ne kadar etkili? İşte cevaplar...

Beyinde dopamin adı verilen, beyin hücrelerinin birbirleriyle haberleşmesini sağlayan maddeyi üreten hücrelerin bozulması sonucu ortaya çıkan bir hastalık olan Parkinson, kişinin günlük hayatını fiziki anlamda olumsuz etkiliyor. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

TİTREME, DEPRESYON, KİLO KAYBI

Hastalığın en bilindik belirtileri titreme, katılık, hareketlerde yavaşlama ve ayakta duruş bozukluğu olsa da parkinson hastalarında yorgunluk, bilişsel fonksiyonlarda azalma, depresyon, anksiyete, davranış bozuklukları, görme ile ilgili bozulmalar, kilo kaybı, uyku anormallikleri ve ağrı gibi semptomlar da yaşanabiliyor. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

B12 TAKVİYESİ HASTALIĞI ÖNLÜYOR

Hastalığa zirai ilaçlar gibi kimi kimyasalların yanı sıra genetik faktörler de sebep olabiliyor. Ancak Parkinson'u önlemek mümkün. Uluslararası Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Kongresi'nde sunulan bir çalışmanın bulgularına göre, bu yeterli B12 vitamini alımı ile mümkün.

Çalışma kapsamında 80.965 kadın ve 48.837 erkek katılımcı ankete alındı. Kişilerin beslenme alışkanlıkları ve potansiyel takviyeleri incelendi. Folat, B6 vitamini ve B12 vitamini tüketimine önem verildi. Katılımcılar toplam 30 yıl boyunca her dört yılda bir ek anketlere katıldı. Ve nihayetide 495 kadın ve 621 erkeğe Parkinson hastalığı teşhisi konuldu. Katılımcılardan daha fazla B12 vitamini tüketenlerin Parkinson hastalığı riskinin daha düşük olduğu belirlendi. 

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

BESLENME İLE DESTEKLENMELİ

Vücut için bu kadar önemli bir görevi olan B12 tüketimi, kişinin bireysel ihtiyaçlarına göre değişiyor. Aslında uzmanlara göre bu sadece beslenme alışkanlıklarıyla takviye edilebilen bir vitamin ancak kişi vejetaryen veya vegan ise bu mümkün olmuyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

EGZERSİZ PARKINSONLA MÜCADELEDE OLMAZSA OLMAZ

Ayrıca Parkinson hastalığı ile mücadelede erken teşhis, uygun ilaçlarla doğru tedavi seçimi, fizyoterapi ve egzersiz çok önemli. Egzersiz sayesinde yürüyüş, denge ve duruş düzelebiliyor. Ayrıca hastalığın depresyon, durgunluk, yorgunluk ve kabızlık gibi başka psikolojik ve fizyolojik tepkileri de olumlu yönde etkileniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading