Yandex Metrica

Anne sütü neden kokar? Sütte sabunsu kokuya yol açan lipaz enzimi, bebek için zararlı değil!

Anne sütü neden kokar? Sütte sabunsu kokuya yol açan lipaz enzimi, bebek için zararlı değil!

Emzirme dönemindeki anneler, zaman zaman sütlerinde oluşan kokudan şikayetçi olur. Vücutta yağların yakılmasından sorumlu olan lipaz enziminden kaynaklanan bu koku, sütün bozulduğu anlamına gelmez. Bebek emmeyi reddetmedikçe anne bu sebeple bebeği sütten kesmemeli!

Sağlık

25.04.2024, 16:16

Anne sütü neden kokar? Anne sütünün bozulduğu nasıl anlaşılır? Anne sütü nasıl saklanmalı? İşte cevaplar...

Bebeğini emziren annelerin en çok merak ettiği konulardan biri sütlerindeki koku. Sütünün, bozulduğu için koktuğunu düşünen bazı anneler sırf bu yüzden emzirmeyi bile bırakabiliyor. 

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

SABUNSU KOKUNUN SEBEBİ LİPAZ ENZİMİ

Aslında her anne sütünün kendine özgü bir kokusu vardır. Bu koku, annenin beslenmesi ile ilgili olabileceği gibi,  sütünün içeriğine göre de değişir. Sabunsu ve metalik olarak tanımlanan kokunun sebebi ise, genellikle vücudumuzda yağların yakımından sorumlu olan lipaz enzimidir. Bu enzim, anne sütündeki yağların küçülmesi ve bebek tarafından kolayca hazmedilecek kıvama gelmesine yardımcı olur. 

Lipaz enzimi, bebeğin sağlığı için herhangi bir probleme neden olmaz. Fakat bu durumda bazı bebekler, sütün bu kokusundan hoşlanmayıp içmeyi reddedebilir. 

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

UYGUN KOŞULLARDA SAKLANMAYAN SÜT BOZULUR

Anne sütü uygun koşullarda saklanmadığı takdirde bozulabilir. Bozulan süt, tıpkı tarihi geçmiş inek sütü gibi ağır, keskin ve rahatsız edici bir kokuya sahip olur.

Sağılmış anne sütü 19 – 26 derecelik oda sıcaklığında 3 saat; 4 derecelik buzdolabında 3 gün; -18 derecelik derin dondurucuda  3 ay saklanabilir. Bu arada her süt ambalajının üzerine sağıldığı tarih ve saat mutlaka yazılmalı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BUZLUKTA DEPOLANAN ANNE SÜTÜ NASIL ÇÖZDÜRÜLMELİ?

Depolanan anne sütü, en eski tarihli olandan başlayarak çözdürülebilir. Bunun için dondurucudaki anne sütünü, normal buzdolabına bir gece önceden koymak yeterli olur. Eğer çok acil çözdürmeniz gerekiyorsa, ılık su dolu kabın içinde benmari usulüyle sütünüzün çözülmesini sağlayabilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading