Yandex Metrica

Sitede Ara

3. doz Kovid-19 aşısında son durum! Kimler ne zaman yaptıracak?

3. doz Kovid-19 aşısında son durum! Kimler ne zaman yaptıracak?

Koronavirüsle mücadelenin en etkili aracı aşılamada 3'üncü doza yönelik alınacak kararı herkes merak ederken, gözler Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamada.

Sağlık

23.01.2024, 18:04

Sağlık Bakanlığı, gündemine BioNTech'lilere 3'üncü doz aşıyı alırken, önümüzdeki günlerde yaş, cinsiyet ve bağışıklığı baskılanmış kimselerde 3'üncü doz BioNTech aşısının yapılması için uygun olan zamanı açıklayacak. 

Sağlık Bakanlığı tarafından Bilim Kurulu gündemine taşınan "BioNTech' aşısını yaptırmış vatandaşlara 3'üncü doz aşının ne zaman yapılacağı" milyonlarca vatandaştan edinilen antikor sonuçları ışığında açıklanacak. Diğer taraftan aşılama zamanının yaş, cinsiyet ve bağışıklığı baskılanmış kimselerde farklılık gösterebileceği öğrenildi. Çalışmayla, iki doz Sinovac, 1 doz BioNTech aşısı olanların da tekrar ne zaman aşı olacakları belirlenmiş olacak. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce 31 milyon aşılı vatandaşın incelendiğini, çalışma neticesinde 3 doz aşı olmuş kişilerin 2 doz aşı olmuş kişilere kıyasla hem hastalığa yakalanma oranında hem de hastane ve yoğun bakıma yatışta daha iyi korunduğunun tespit edildiğini açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading