Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel'e suç duyurusu: Yargı süreci başlatıldı!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Çerçioğlu, söz konusu ifadelerin gerçek dışı, mesnetsiz ve iftira niteliği taşıdığını belirtti.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kamuoyuna yansıyan açıklamalarını yargıya taşıdı. Çerçioğlu, şahsını ve temsil ettiği makamı hedef alan iddiaların hukuki ve somut bir dayanağının bulunmadığını vurgulayarak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
“GERÇEK DIŞI VE MESNETSİZ AÇIKLAMALAR”
Başkan Çerçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Özgür Özel’in kendisine yönelik ifadelerinin gerçek dışı, mesnetsiz, iftira niteliği taşıyan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından şahsımı hedef alan; gerçek dışı, mesnetsiz, iftira niteliği taşıyan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.”

“KİŞİLİK HAKLARI İHLAL EDİLDİ” VURGUSU
Özlem Çerçioğlu, hukuki, fiili veya somut bir dayanağı bulunmayan bu açıklamaların, kişilik haklarını ihlal ettiğini, kamuoyunu manipüle etmeyi amaçladığını ve kamu düzenine zarar verdiğini savundu.
Bu tür söylemlerin, demokratik siyaset anlayışıyla ve hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığını vurgulayan Çerçioğlu, iddiaların kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

“İTHAMLAR KARŞILIKSIZ KALMAYACAK”
Kamu görevi yürüttüğünü hatırlatan Çerçioğlu, şahsına ve temsil ettiği makama yöneltilen ithamların karşılıksız bırakılmayacağını belirtti.
İftira, karalama ve itibarsızlaştırma amacı taşıyan tüm girişimlerin, yargı mercilerinin takdirine sunulduğunu kaydetti.
TRHABER
Benzer Haberler
Daha fazlası →
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Terörsüz Türkiye' turları: Siyasi partileri ziyaret edecek
Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Masadaki son anket paylaşıldı: Birinci ve ikinci arasında 8 puanlık fark!
CHP’nin ağır topu Burcu Köksal'dan Bakan Murat Kurum'a ziyaret!
AK Parti'den CHP'ye yolsuzluk çıkışı: 'Aklama makinesine dönüştü!'
Boğaziçi tartışması büyüdü... AK Gençlik’ten CHP’ye 'mahir' yanıt: "Arkaik zihniyet kaybedecek"
İBB Meclisi'nde ulaşım zammı krizi: 'Millete zulmediyorsunuz!'
CHP, millete hizmete yine duvar ördü: 17 ilçeyi kalkındıracak yatırıma ret oyu
“Bu pasta hepimize yeter” sözleri Beykoz’u karıştırdı... CHP’li meclis adaylarından toplantıda skandal ifade!