Keçiören'de siyasi deprem! Belediye başkanı Mesut Özarslan CHP'den istifa etti
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, sosyal medya üzerinden yaptığı kapsamlı açıklamayla Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini duyurdu. Parti içinde kendisine yönelik sistemli bir algı ve dedikodu çalışması yürütüldüğünü öne süren Özarslan, Bakan Murat Kurum ile yaptığı görüşme sonrası baskıların arttığını, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ise hakaret ve tehdit içeren mesajlar aldığını iddia etti. Özarslan, görevine parti ayrımı yapmadan devam edeceğini vurguladı. Öte yandan Mesut Özarslan’ın ardından Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı ve 2 Meclis üyesi de CHP’den istifa etti.
Keçiören Belediyesi’nde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak belediye başkanı seçilen Mesut Özarslan, yaptığı yazılı açıklamayla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı. Özarslan, kararının ardında parti içi baskılar, algı operasyonları ve kişisel saldırılar olduğunu belirtti.
“GÖREVE GELDİĞİM GÜN ROZETİMİ ÇIKARDIM”
Mesut Özarslan, açıklamasında Keçiören halkının büyük desteğiyle belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak, göreve başladığı ilk günden itibaren parti kimliğini bir kenara bıraktığını ifade etti.
Özarslan, “Tüm Keçiören’e eşit, şeffaf ve adil hizmet anlayışıyla çalıştım” vurgusunda bulundu.

“CHP İÇİNDE HAKKIMDA DEDİKODU VE ALGI FAALİYETİ BAŞLATILDI”
Son dönemde Keçiören’in büyük yatırımları ve kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmek amacıyla temaslarını artırdığını belirten Özarslan, bu süreçle birlikte CHP içerisinde bazı kliklerin kendisine yönelik sistemli bir dedikodu ve algı çalışması başlattığını ileri sürdü.
Özarslan, milli ve manevi değerlere mesafeli bir tutum sergilendiğini, gerçek dışı iddialarla itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savundu.

BAKAN MURAT KURUM GÖRÜŞMESİ SONRASI BASKI İDDİASI
Açıklamada dikkat çeken bir diğer başlık ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yapılan görüşme oldu.
Özarslan, 6 Ocak 2026 tarihinde Bakan Kurum ile Keçiören’in sorunlarının çözümüne yönelik bir görüşme gerçekleştirdiğini, bu temasın ardından parti içi baskıların ciddi şekilde arttığını dile getirdi.
Bakan Kurum ile olan ilişkilerinin uzun yıllara dayanan okul ve mesai arkadaşlığına dayalı bir dostluk olduğunu vurgulayan Özarslan, ilçeye hizmet amacıyla yapılan bir görüşmenin farklı anlamlara çekilmesini “anlaşılmaz” olarak nitelendirdi.

ÖZGÜR ÖZEL İDDİASI: “HAKARET, TEHDİT VE İFTİRA”
Özarslan’ın açıklamasındaki en çarpıcı bölüm ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik iddialar oldu.
Özarslan, 7 Şubat 2025 gecesi, Özgür Özel tarafından kendisine WhatsApp üzerinden hakaret, tehdit ve iftira içeren mesajlar gönderildiğini öne sürdü.
Bu mesajlarda ailevi değerlerinin, annesi ve babasının da hedef alındığını iddia eden Özarslan, buna rağmen CHP seçmenine olan saygısının sürdüğünü, ancak bu şartlar altında parti çatısı altında siyaset yapmasının mümkün olmadığını ifade etti.

“KEÇİÖREN’E HİZMETE DEVAM EDECEĞİM”
Tüm bu gerekçelerle CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Mesut Özarslan, bu kararının partinin kurumsal kimliğine ya da Atatürkçü ve Cumhuriyetçi seçmenlere yönelik olmadığının altını çizdi.
Özarslan, mevcut yönetim anlayışına tepki gösterdiğini belirterek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere Ankaralı belediye başkanlarına teşekkür etti.
Açıklamasının sonunda ise şu mesajı verdi:
“Keçiören halkının bana verdiği emaneti layıkıyla taşımaya ve ilçeme parti ayrımı gözetmeden hizmet etmeye devam edeceğim.”
Aziz Hemşerilerim,
— Dr. Mesut Özarslan (@OzarslanMesut) February 8, 2026
31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Keçiören halkı teveccüh göstererek büyük bir oy oranı ile şahsımı Belediye Başkanlığı’na layık görmüştür. Keçiören halkının bu teveccühü beni onore etmiştir. Mazbata alma töreninde de açıkladığım üzere, ilk günden…
TRHABER
Benzer Haberler
Daha fazlası →
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Terörsüz Türkiye' turları: Siyasi partileri ziyaret edecek
Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Masadaki son anket paylaşıldı: Birinci ve ikinci arasında 8 puanlık fark!
CHP’nin ağır topu Burcu Köksal'dan Bakan Murat Kurum'a ziyaret!
AK Parti'den CHP'ye yolsuzluk çıkışı: 'Aklama makinesine dönüştü!'
Boğaziçi tartışması büyüdü... AK Gençlik’ten CHP’ye 'mahir' yanıt: "Arkaik zihniyet kaybedecek"
İBB Meclisi'nde ulaşım zammı krizi: 'Millete zulmediyorsunuz!'
CHP, millete hizmete yine duvar ördü: 17 ilçeyi kalkındıracak yatırıma ret oyu
“Bu pasta hepimize yeter” sözleri Beykoz’u karıştırdı... CHP’li meclis adaylarından toplantıda skandal ifade!